ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται >>> ότι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας >>> υπάρχουν πολλοί "παναθηναϊκάκηδες"....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Όσο Βρίζουν τον Βαρουφάκη, κάνει σωστά την δουλειά του

«Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, ψάξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος» λέει μια γνωστή φράση. 
netakias
Οι νεοφιλελεύθεροι αυτοϊκανοποιούνται προσπαθώντας να παρουσιάσουν την οικονομία ως φυσικό φαινόμενο, όπως πχ η πτώση μετεωρίτη ή μια πλημμύρα, αλλά δεν είναι.
Η οικονομία είναι ανθρώπινη επιλογή, κάνεις το ένα ή το άλλο κι ανάλογα την ανθρώπινη απόφαση συμβαίνει ή το ένα ή το άλλο. Η καταστροφή της Ελλάδας δεν είναι φυσικό
φαινόμενο, είναι πολιτική απόφαση της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί θέλουν να πουλάει η Siemens και έκανε «συμβιβασμό» με την προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να μη διωχθεί η Siemens για διαφθορά, οι Ολλανδοί θέλουν να πουλάει η δική τους γαλακτοβιομηχανία και έστειλαν αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ελλάδα που εξολόθρευσε τους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι Πακινστανικές εταιρίες γενοσήμων έφεραν τα δικά τους επικίνδυνα γενόσημα κοκ.
Πολιτικές αποφάσεις είναι και με πολιτικές αποφάσεις ανατρέπονται. Δεν ήμουν ποτέ φαν του Βαρουφάκη, ούτε έγινα.
Αλλά όταν του κάνουν κριτική αυτοί που έδιναν βραβεία με «τέθριππο» στον ΓΑΠ, αυτοί που έβαλαν τον εγκάθετο Παπαδήμο, που κούρεψε όλα τα ελληνικά ομόλογα, εκτός φυσικά από τα «δικά τους», ή αυτοί που στήριζαν προεκλογικά τον Σαμαρά που έκανε την «βολική» ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και πέταξε τους Έλληνες από τα σπίτια τους, σημαίνει ότι κάνει καλά την δουλειά που ανέλαβε.
Ο Γιούνκερ ποτέ δεν μας είπε γιατί χρειάστηκε μόλις (;) 300.000€ για να κάνει την ανακαίνιση του γραφείου του, ποτέ δεν μας είπε για το τί κέρδιζε η χώρα-πλυντήριο από το κούρεμα των Κυπρίων και φυσικά το #LuxLeaks θάφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο Σούλτς δεν μας έχει πει γιατί τόση αγάπη να πουλάει η Reihnmetall, ούτε ο Ντράγκι πως πήρε λεφτά των ευρωπαίων για να κάνει γραφεία αξίας 1.4δισ.€ όταν ζητάει από τους άλλους λιτότητα.
Όσο τους ενοχλεί η κυβέρνηση μην φοβάστε.
olympia.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις