ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Όταν οι ηττημένοι, χλευάζουν τους νικητές

Όταν οι ηττημένοι σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους πέτυχαν χάρη στην αδιαφορία, στην ολιγωρία ή και στην ηλιθιότητα των νικητών να τους διοικούν, τότε ήταν απολύτως αναμενόμενο το επόμενο βήμα της Γερμανίας, να επιβάλλει στην Ευρώπη και τους πιστούς συμμάχους της. Αυτή είναι η «εκδίκηση» του Γερμανοτουρκικού Άξονα, με πρώτο θύμα την Ελλάδα (και την Κύπρο). Όσο για τις «κυρώσεις» που η

κυβέρνηση μέχρι προχθές μας έλεγε ότι θα «δαγκώνουν» αλλά χθες ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και μας είπε ότι ευτυχώς που δεν επεβλήθησαν επειδή, λέει, καλύτερα είναι να απειλείς τους Τούρκους με κυρώσεις και όχι να τις επιβάλλεις, φοβούμαι ότι δεν πείθει ούτε καν τους ψηφοφόρους του που παρακολουθούν «ανάμελοι» χωρίς μάσκα, τις ειδήσεις στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες φήμες η Καγκελάριος Μέρκελ, φέρεται να είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, σχετικά με τις «κυρώσεις» και μάλιστα εις άπταιστον Ελληνικήν: Από Μάρτη καλοκαίρι κι' από Αύγουστο χειμώνα….

Γ.Δ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις