ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ακραία καιρικά φαινόμενα, ακραία ενημερωτική κατρακύλα…

Ακραία καιρικά φαινόμενα μάντευαν και διαλαλούσαν  από τα τηλεπαράθυρα οι επιστήμονες μετεωρολόγοι και οι πανεπιστήμονες δημοσιογράφοι. Θα βρέχει καρεκλοπόδαρα μας έλεγαν και προεξοφλούσαν ότι θα ξεχειλίσουν ο Κηφισός, ο Ιλισσός, ο Μαυραντζάς, το Χαϊδαρόρεμα ο Ποδονίφτης και όλα τα ποτάμια ανά την επικράτεια. Έπαιρναν όρκο ότι τα νερά θα προκαλέσουν πλημμύρες, θα πνιγούν άνθρωποι και συμβούλευαν τους πολίτες να κάνουν οχυρωματικά έργα μπροστά από τις πόρτες των κατοικιών τους και να δέσουν τα αυτοκίνητά τους με σχοινιά και αλυσσίδες από τα δέντρα για να μην τα παρασύρουν τα ορμητικά νερά.
Ορισμένοι μάλιστα τηλεσχολιαστές μπήκαν στον πειρασμό να ζητήσουν από την πολιτεία την ρίψη εφοδίων και τροφίμων από αέρος, με C-130, στις περιοχές  στις οποίες προεξοφλούσαν ότι θα αποκλειστούν από τα νερά.
Έτσι, οι ρεπόρτερς ξεχύθηκαν στις «επικίνδυνες»
περιοχές με πλήρη εξάρτυση, νιτσεράδες, σκάφανδρα, φουσκωτά και περιμένοντας τις πλημμύρες παρακαλούσαν στα κρυφά να γίνει ο κατακλυσμός του Νώε για να δικαιωθεί το δημοσιογραφικό ένστικτό τους. 
Όμως ο κατακλυσμός τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι και δεν ήρθε στο ραντεβού, αλλά αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του όταν και όπου δεν θα τον περιμένει κανείς.
Ακραία καιρικά φαινόμενα, ακραία κινδυνολογία, ακραία ενημερωτική κατρακύλα…
Παύλος Καμ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις