ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

‘Λαχνός’ αξιοκρατίας και έπαθλο ισχυρής αυτοδυναμίας


γράφει ο Ελληνόφρων
Ένα ελληνόπουλο 23 ετών, από την Μυτιλήνη, μπήκε στο facebook και κέρδισε το λαχείο της αξιοκρατίας. Συνολικά κέρδισε $100.000 το χρόνο,  για όσα χρόνια θέλει και επιπλέον bonus $35.000. Κάθε χρόνο θα αξιολογείται και ανάλογα με τις επιδόσεις του, θα παίρνει τις ετήσιες αυξήσεις και τα ετήσια bonus. Για να κερδίσει τον λαχνό της αξιοκρατίας, έκανε μια απλή αίτηση και έδωσε μερικές συνεντεύξεις, στην αρχή μέσω skype, και σε δεύτερη φάση στην έδρα του facebook, αυτοπροσώπως, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Πριν κάνει την αίτηση, βεβαίως, είχε σπουδάσει σε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο, τελείωσε στην

ώρα του, και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό σε σπουδαίο πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Ήταν μελετηρός και επιμελής, αγαπούσε αυτό που έκανε και αυτή η αγάπη του έφερε και το ταλέντο. Κερδίζοντας το λαχείο, όμως, αν θέλει να αποδεχτεί τα ‘έπαθλα’, πρέπει να ξενιτευτεί. Είχε κάνει αιτήσεις και στην Ελλάδα, αλλά επειδή δεν υπάρχει αξιοκρατία εδώ, δεν είχε πιθανότητα να κερδίσει ούτε καραμέλα.

Έφαγε πόρτα παντού.

Δείτε to όνομά του και τις λεπτομέρειες της ιστορίας του στο ανάγνωσμα ΕΔΩ
Και αναρωτιέμαι, αν είχαμε και στην Ελλάδα τέτοια κουλτούρα αξιοκρατίας,

Αν την εφήρμοζαν οι επιχειρηματίες,

Αν ίσχυε στο δημόσιο,

Αν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα...

επέλεγαν αξιοκρατικά τα στελέχη τους,

Θα βρισκόμασταν στα χάλια που είμαστε σήμερα;

Έστω και στην δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε η χώρα τον Οκτώβριο του 2009, αν ο Γ. Παπανδρέου δεν μας κορόϊδευε με το ‘λεφτά υπάρχουν’ και τις ψευτιές του με το OPENGOV…  Αν το εννοούσε αυτό το σύστημα και το εφήρμοζε, θα βρισκόμασταν στα χάλια που είμαστε σήμερα;

Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, τον Νοέμβριο του 2009, οι Έλληνες πολίτες έκαναν την ανατροπή και εμπιστεύτηκαν τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς λέει πολλά σωστά πράγματα και σε αρκετά έχει επιβεβαιωθεί. Αυτά τα λόγια, όμως, έρχονται μετά το ‘λεφτά υπάρχουν’ του Γ. Παπανδρέου και την ‘επανίδρυση του κράτους’ του Κώστα Καραμανλή. Τα λόγια δεν αρκούν πλέον.

Είναι ώρα να κάνει ο κ. Σαμαράς την δική του ανατροπή, την έμπρακτη ανατροπή της αξιοκρατίας. Είναι η σειρά του να εμπιστευτεί αυτός τους πολίτες. Να  προκηρύξει, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς, τις θέσεις των πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Και αφού τεθούν βασικές, σαφείς, απαραίτητες προδιαγραφές για την πλήρωση των ‘θέσεων’, και με αξιοκρατικές διαδικασίες, γίνουν διαφανείς και αντικειμενικές συνεντεύξεις, να ζητήσει ο κ. Σαμαράς τις τοπικές κοινωνίες να προτείνουν και αργότερα να εκλέξουν τους καλύτερους. Να πει στους πολίτες την αλήθεια, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και να τους ζητήσει να γίνουν συμμέτοχοι στην επιλογή της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενεργοί υποστηρικτές της μελλοντικής κυβέρνησής του. Έτσι θα μετατρέψει τους αγανακτισμένους σε αποφασισμένους.

Δεν θα έχουμε έτσι, βάσιμες ελπίδες να πολεμήσουμε την κρίση, να βγούμε από τα αδιέξοδα;

Δεν θα αποκτήσει έτσι, ο κ. Σαμαράς, ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη για να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο;

Ιδού η Ρόδος,  κύριε Σαμαρά, ιδού και ο ‘λαχνός’ της αξιοκρατίας και το έπαθλο της ισχυρής αυτοδύναμης πλειοψηφίας. Τολμήστε και σας ακολουθούμε.
Ελληνόφρων

6 Σχόλια:

Αλβανός μετανάστης είπε...

Αν είναι να περιμένουμε ανατροπές από τον Σαμαρά, μάλλον θα χρειασθεί να επαναπατρισθούμε.
Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία σας.

Θεσσαλονικιός είπε...

Ρε μ@λ@κ@ Σαμαρά κάνε καμιά ανατροπή, γρήγορα.
Φεύγουν οι Αλβανοί μετανάστες, ρε μ@λ@κ@.
Γρήγορα, ρε μ@λ@κ@, Σαμαρά.

Κυρία Κούλα Ευθυμιάδου είπε...

Αχ, βρε κακορίζικε Θεσσαλονικιέ.
Έτσι μιλάνε; Έτσι απευθύνονται στον κ. Σαμαρά;
Ο άνθρωπος μας είπε να προσευχηθούμε, κι εσύ βρίζεις;
Τι είσαι αλβανοβοσκός κι αλαφιάζεις έτσι επειδή ένας θέλει να γυρίσει στην Αλβανία;
Θα σου βάλω πιπέρι στη γλώσσα, αν ξαναμιλήσεις έτσι για τον κ. Σαμαρά.

Κυρία Κούλα Ευθυμιάδου είπε...

Συγγνώμη, κύριε δημοσιογράφε,
Μέχρι να κάνει την ανατροπή ο κ. Σαμαράς, πες μου σε παρακαλώ που έκανε την αίτηση το παλληκάρι να πω και τον εγγονό μου να κάνει. Τέλειωσε το ΤΕΙ και ψάχνει για δουλειά, το καημένο. Του δίνω χαρτζιλίκι για καφέδες και τσιγάρα, αλλά δεν του φτάνουν.

Αλεξάνδρα απο Μπρούκλιν είπε...

Κυρία Κούλα,
Πες στον εγγονό σου να πάει να δουλέψει στα καράβια. Κι όταν φτάσει Αμερική να το σκάσει και να πάει να βρεί δουλειά σε εστιατόριο.
Μόνο έτσι θα προκόψει.

Κυρία Κούλα Ευθυμιάδου είπε...

Σ' ευχαριστώ, Αλεξάνδρα.
Εσύ από καράβι το 'σκασες;
Πάντως τον Σαμαρά δεν τον ψηφίζω και ας είναι άνθρωπος του Θεού.
Εγώ είμαι φτωχιά και περάσαν και τα χρόνια. Άσε.
Θα ψηφίσω την Κανέλλη που θα μας κάνει και παππάρες.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις