ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αγχόνη στην Αργεντινή, αγχόνη στην Ισλανδία, αγχόνη σύντομα και στη γειτονιά σας

Γράφει η Σοφία Τ. 
Γι’ αυτό η Ισλανδία δεν «παίζει» στα ευρωπαϊκά και, επομένως, ελληνικά ΜΜΕ- στηρίγματα των κυβερνήσεων και της εθνοκτόνου πολιτικής της μεταλλαγμένης σε δήμιο ΕΕ, που έγινε παράρτημα της Γερμανίας. Έδιωξε το ΔΝΤ, που την χρεοκόπησε, και πάει τον «εγκέφαλο» της υποδούλωσής της -πρωθυπουργό Geir Haarde, στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για αμέλεια και
παράβαση καθήκοντος και αν κριθεί ένοχος, αναμένεται να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.(σχόλιο: στην Ελλάδα των σκανδάλων και της εσχάτης προδοσίας, ο πρώην «πρωθυπουργός και όλοι οι υπαίτιοι της κατάστασής μας, παρακαλάνε την Merkel και την ΕΕ, να γίνουν πρωθυπουργοί και να γίνουν «εκλογές» φιάσκο ή κάνουν κανό!). Η ηγέτιδα, πραγματική, που έδωσε τα παπούτσια στο χέρι στους «σωτήρες» της παγκόσμιας οικονομίας, αξίζει να είναι στο μυαλό μας. Jóhanna Sigurðardóttir. Δύσκολο όνομα και καθόλου, για ευνόητους λόγους, προβολή. Να τι δηλώνει η Ισλανδία στο ΔΝΤ και τις «συνταγές» του: η Ισλανδική κυβέρνηση παίρνει διαφορετικό δρόμο από την προτεινόμενη «συνταγή» του ΔΝΤ, διευκρινίζοντας «Κανένα σωσίβιο από BCE, FMI ή Παγκόσμια Τράπεζα… καμία έκπτωση στην εθνική κυριαρχία απέναντι σε ξένες χώρες. Μια πορεία με τη συμμετοχή των πολιτών, χωρίς περικοπές δικαιωμάτων και με τη λαϊκή συμμετοχή…». Ας δούμε τι συνέβη όταν χρεοκόπησε και πώς η Ισλανδία ΑΚΜΑΖΕΙ χωρίς μνημόνια και ΔΝΤ!

·      Υποτίμησε το εθνικό της νόμισμα(ισλανδική κορώνα) και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς κεφαλαίων. Η υποτίμηση αρχικά έφτασε στο 50% έναντι του δολαρίου, αλλά πια έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται κι άλλο. Έτσι το ΑΕΠ αυξήθηκε 1,2 το 2010. Το έλλειμμα είναι το 2011 6,3% με πρόβλεψη για πλεόνασμα σύντομα. Το δημόσιο χρέος (στο 115% του ΑΕΠ) θα μειωθεί στο 80% το 2015.

·      Άφησε τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν και, μετά, τις εθνικοποίησε με τους εξής όρους:

1.    Αναγνώριση των καταθέσεων ΟΛΩΝ των Ισλανδών, ώστε να μην χάσει ΚΑΝΕΝΑΣ πολίτης ούτε μια κορώνα από αυτές.(σχόλιο: εδώ οι καταθέσεις γίνονται απειλή για να αποδεχθούμε, το λέει η Γερμανία, ότι είμαστε πια σκλάβοι)

2.    Μεταφορά των δανείων των πολιτών στις εθνικοποιημένες τράπεζες. Λόγω της υποτίμησης, η ονομαστική τους αξία μειώθηκε. Το κράτος επίσης βοήθησε, με όλα τα μέσα, τους πολίτες να ξεπεράσουν τις συνέπειες της κρίσης.

3.    Καμιά υποχρέωση των εθνικοποιημένων, πρώην ιδιωτικών, τραπεζών προς τράπεζες του εξωτερικού δεν αναγνωρίστηκε. Οι Ισλανδοί «φορτώθηκαν» τα βάρη ΜΟΝΟ της διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους και οι ξένοι επενδυτές «φορτώθηκαν» τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις εθνικοποιημένες πια τράπεζες.

Τα μεγάλα και έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες μιλούν με θαυμασμό για την διάσωση, ουσιαστική, της Ισλανδίας, βλέποντας πώς το ευρώ(€) κατάστρεψε τις χώρες που «βοηθά» το ΔΝΤ(ήρθε λόγω ΓΑΠ-Merkel) στην Ευρώπη. Πώς όμως ήρθε η χρεοκοπία και πώς εκδιώχθηκε το ΔΝΤ(χρονικό χρεοκοπίας και ανάκαμψης);

·      2008(αρχή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ οικονομικής κρίσης): εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της Ισλανδίας. Καταρρέει το νόμισμα. Κλείνει το χρηματιστήριο. Η Ισλανδία πτωχεύει.

·      2009: οι Ισλανδοί διαδηλώνουν(στην Ελλάδα ο ΓΑΠ συνεννοείται με τους τοκογλύφους και ρίχνει τον Καραμανλή και στην Ευρώπη, σκόπιμα, δεν μαθαίνουμε τι γίνεται στην Ισλανδία) μπροστά από την Βουλή. Καταφέρνουν να παραιτηθεί ΟΛΗ η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Η οικονομία ακόμα πάει χάλια. Με νόμο, ψηφίζεται η αποπληρωμή των δανείων προς την Μ. Βρετανία και την Ολλανδία(€ 3.500 εκ.), που θα πληρώσει η κάθε ισλανδική οικογένεια μηναία με επιτόκιο 5,5% για 15 χρόνια.

·      2010: οι Ισλανδοί διαδηλώνουν πάλι και ΑΠΑΙΤΟΥΝ δημοψήφισμα για την έγκριση του νόμου.Τον Ιανουάριο του 2010(οι «δικοί μας» αρνούνται από τότε ως την άνοιξη ότι το ΔΝΤ είναι ήδη στα περίχωρα των Αθηνών), ο Πρόεδρος της Ισλανδίας αρνείται να θέσει σε ισχύ τον νόμο(ο δικός μας, σχόλιο, δεν έχει αρνηθεί να υπογράψει, το αντίθετο μάλιστα, ούτε έναν νόμο-δολοφόνο της Ελλάδας) και προκηρύσσει δημοψήφισμα, ζητώντας την λαϊκή ετυμηγορία. Η οποία, τον Μάρτιο του 2010, είναι χαστούκι για τους προδότες. Το 93% των Ισλανδών λέει ΟΧΙ(έτσι κερδίζονται οι μάχες, με ΟΧΙ, και όχι προσκύνημα) στην πληρωμή των-ληστρικών- δανείων.

·      Η κυβέρνηση αρχίζει έρευνες για τις ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν να συλλαμβάνονται τραπεζίτες και χρυσοκάνθαροι(golden boys). (Στην Ελλάδα, σχόλιο, ΠΟΤΕ 40 περίπου χρόνια, ούτε τώρα στην κρίση δεν συνελήφθη ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ για σκάνδαλο!) Η Interpol εκδίδει ένταλμα και οι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την Ισλανδία. Εν μέσω κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα πολιτών, για να εγκρίνει το νέο Σύνταγμα της χώρας. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς κομματική εξάρτηση, από τους 522 υποψήφιους. Προϋπόθεση της υποψηφιότητας, ήταν ο πολίτης να είναι ενήλικος και να έχει προταθεί από πάνω από 30 άτομα. Το σώμα αρχίζει δουλειά τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια Magna Carta(= «Μεγάλο Χαρτί» ελληνιστί· αγγλικός καταστατικός χάρτης του 1215. Από τα πιο σημαντικά έγγραφα στην ιστορία της σύγχρονης Δημοκρατίας. Ο βασιλιάς-υπέγραψε αυτό το έγγραφο 1η φορά ο Ιωάννης της Αγγλίας με τον Πάπα Ιννοκέντιο Γ’ λόγω διαφωνιών- αποκήρυσσε κάποια δικαιώματά του, σεβόταν τις νομικές διαδικασίες και αποδεχόταν να δεσμεύεται από τους νόμους και να προστατεύει τους πολίτες.) που θα εγκρινόταν από τις συνελεύσεις σε όλη την χώρα. Η Carta ΕΠΡΕΠΕ να ψηφιστεί και από αυτή την Βουλή και από την επόμενη, μετά τις εκλογές, Αναθεωρητική Βουλή. Οι Ισλανδοί έδωσαν ένα παράδειγμα Δημοκρατίας στην Ανθρωπότητα. Δημοκρατία, άμεση με κληρωτούς λειτουργούς, όπως την έδωσε η αρχαία Αθήνα πρωτίστως και γι’ αυτό, μάλλον, γενικά και διαχρονικά η Ελλάδα πληρώνει με αίμα και χρυσάφι τον φθόνο των «πολιτισμένων» Ευρωπαίων για τα επιτεύγματά της.

http://olympia.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις