ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δρυός πεσούσης…

Η ιστοσελίδα μας έχει επικρίνει σχεδόν καθημερινώς, τις επιλογές του κ. Παπανδρέου, πολλές φορές μάλιστα υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα. Δυστυχώς, οι περισσότερες εκτιμήσεις μας, σε συνδυασμό με τα αποκαλυπτικά έγγραφα που παρουσιάσαμε, απεδείχθησαν ορθές.
Μας χωρίζουν ελάχιστες ημέρες, αν όχι ώρες, από την λύση του δράματος, με τον ένα ἤ τον άλλο τρόπο. Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε βάσει προμελετημένου σχεδίου, να πλήξει την Ευρώπη, μέσω χρεωκοπίας της Ελλάδος. Εν μέρει το πέτυχε. Όμως οι ευρωπαίοι εταίροι μας
αντιδρούσαν, έστω με καθυστέρηση, και όχι πάντα με επιτυχία. Χθές στις Κάννες, οι δανειστές μας, έδειξαν στην Ελλάδα με απαξιωτικό τρόπο, την πόρτα εξόδου από την ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα οι κ. Μέρκελ και Σαρκοζύ, έθεσαν το κοινοβουλευτικό δίλημμα ἤ Παπανδρέου ἤ ευρώ, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. . Το δίλημμα έπιασε τόπο και οδηγούμεθα σε εκλογές.
Όμως, οφείλω να επισημάνω ότι οι πρόσφατες εξελίξεις επαληθεύουν, για πολλοστή φορά, το γνωστό «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται».
Έτσι, οι Έλληνες έγιναν τηλεοπτικοί μάρτυρες ορισμένων απαράδεκτων, ανήθικων και ανέντιμων συμπεριφορών, κυρίως από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μέχρι χθές ορκιζόντουσαν στο όνομα του κ. Παπανδρέου, και εστήριζαν τις εγκληματικές επιλογές του, με το πρόσχημα ότι δήθεν σώζουν την Ελλάδα. Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί έχουν πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα, λοιδωρούν τον Παπανδρέου και έχουν μεταβληθεί σε υβριστές του. Είναι βέβαιο όμως ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ είναι υπόλογοι έναντι των πολιτών και του Έθνους. Ο όψιμος αντιπαπανδρεϊσμός τους, όχι μόνον δεν τους σώζει, αλλά πιστοποιεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο πόσο γελοίες προσωπικότητα διαθέτουν, πόσο μικροί είναι για το λειτούργημα του εκπροσώπου του λαού, και σε τελευταία ανάλυση, πόσο ασυνείδητοι και ανερμάτιστοι είναι.
Στο σημείο αυτό, αν και μπορεί ο καθένας να ψέξει για πολιτική ανεπάρκεια και άλλα πολλά τους κ. Ρέππα και Παπουτσή, οφείλω  να επισημάνω την ηθική, έντιμη και αντρίκια στάση τους απέναντι στον καταρρέοντα κ. Παπανδρέου.
Όσο για την κ. Μπακογιάννη που, από την ημέρα της αποχώρησής της από τη Νέα Δημοκρατία, ζητούσε κυβέρνηση εθνικής ενότητος, ελπίζοντας να της παραχωρηθεί κάποια καρέκλα ἤ έστω κάποιο σκαμπό, πρέπει να παρατηρήσω ότι οι λέξεις ενότητα και Μητσοτακέϊκο είναι ασύμβατες.
Παύλος Καμ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις