ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η πολιτική και όχι μόνο, αλητεία του Παπανδρέου

Είναι πλέον βέβαιο ότι η Ελλάδα έγινε το κλωτσοσκούφι της Ευρώπης εξ αιτίας των συνειδητών επιλογών του πολιτικού αλητηρίου, ο οποίος δεν εννοεί να εγκαταλείψει την καρέκλα του πρωθυπουργού, που με μπαμπέσικο τρόπο κατέλαβε, χάρη στην υποκλαπείσα ψήφο των Ελλήνων πολιτών.
Σήμερα η Ελλάδα έγινε το κλωτσοσκούφι των Παπανδρέου, Βενιζέλου, και των λοιπών φιλοδόξων μνηστήρων της εξουσίας. Με μηχανορραφίες, κομματικές απάτες, τρικλοποδιές και πισώπλατα μαχαιρώματα, τα πασοκόσκυλα τραβάνε με απίστευτη μανία και ξεσκίζουν τις σάρκες της Ελλάδος.
Ο Παπανδρέου στο διάγγελμά του απόψε, αμετανόητος, δεν αναγνώρισε ούτε ένα λάθος του, παρουσίασε την κατάσταση στην χώρα ως ειδυλλιακή, χάρη στο τιτάνιο !!! έργο του, ενώ φωτογράφισε ως θεσμικό τον πρωθυπουργό της νέας κυβερνήσεως, δηλαδή τον Πετσάλνικο.
Ο κ. Σαμαράς, δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει κάθε πρόταση
της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για τον νέο πρωθυπουργό, προκειμένου να ξεκολλήσουμε από την λάσπη. Έτσι είπε στον Παπανδρέου, απόψε, ότι «Συμφωνώ με όποιους θέλεις, αλλά μην με κάνεις μέρος του κομματικού προβλήματός σου.»

Έτσι ο Παπανδρέου πιάστηκε στο δόκανο που ο ίδιος έστησε, όπως άλλωστε και με την υπόθεση του δημοψηφίσματος.
Ο Πετσάλνικος εξυπηρετεί μεν τα σχέδια του Παπανδρέου, αλλά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν μπαϊράκι και απειλούν με αντάρτικο.
Η λύση Παπαδήμου δεν εξυπηρετεί τα σχέδια του Βενιζέλου, αφού θα μείνει έξω από το παιχνίδι, απειλεί τον Παπανδρέου, και η λύση δεν είναι εύκολο να προχωρήσει.
Έγινε προσπάθεια μέσω διαρροών, μετά την διακοπή της συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών, να επιρριφθεί στη Νέα Δημοκρατία η ευθύνη της μη ευδοκίμησης της λύσης Παπαδήμου, με την πρόφαση ότι ο πρώην τραπεζίτης, «προβληματίζεται» επειδή ο κ. Σαμαράς δεν δέχεται να υπογράψει επιστολή στον Όλι Ρεν, με την οποία θα δεσμεύεται για την τήρηση των δηλώσεών του. Όμως την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό από τις Βρυξέλλες, ότι ο κ. Μπαρόζο δήλωσε επισήμως ότι δεν τίθεται θέμα γραπτών δεσμεύσεων.
Με ψέμματα, διαρροές, εκβιασμούς και διλήμματα, ο Παπανδρέου προσπαθεί να παραμείνει πρωθυπουργός, έστω και ένα εικοσιτετράωρο επιπλέον.

Η κατάσταση προκαλεί κλαυσίγελο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως γραφική αν δεν επρόκειτο για την τύχη της Ελλάδος.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ φέρει ακεραία την ευθύνη. Αύριο κιόλας, πρέπει με κάθε θεμιτό ἤ και αθέμιτο τρόπο, να απομακρύνουν τον Παπανδρέου από το πολιτικό σκηνικό. Ακόμα και αν αύριο επιλυθεί το πρόβλημα του σχηματισμού μεταβατικής κυβερνήσεως, από μεθαύριο ο Παπανδρέου θα επιδοθεί εκτός από το ποδήλατο, στο άλλο αγαπημένο του σπόρ, να μας κάνει την ζωή ποδήλατο, μέχρι να φέρει εις πέρας το συμβόλαιο που έχει αναλάβει.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις