ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

«Οι σπατάλες του Γ. Παπανδρέου»: Τι αποκαλύπτει ο Αθανάσιος Έλλις στην Καθημερινή

Οι κατηγορίες της γενικής γραμματέως στη Νεολαία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πως ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλα ηγετικά στελέχη κάνουν υπέρογκα έξοδα, πυροδοτούν ένα νέο γύρο αποκαλύψεων, από τον Αθανάσιο Έλλις στην Καθημερινή.
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται ιδιαίτερα στην περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Γράφει χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στην πρωθυπουργία, αλλά και, κυρίως, της πολυετούς παρουσίας του στο υπουργείο
Εξωτερικών, ο κ. Παπανδρέου δεν σεβάσθηκε προϋπολογισμούς. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του λάτρευαν τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τις πολυτελείς σουίτες και τα υπερσύγχρονα γυμναστήρια, όπως και τα ακριβά εστιατόρια. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου επειδή προφανώς το ελληνικό κράτος είχε τεράστια πλεονάσματα –«λεφτά υπάρχουν»– τα οποία οι υπεύθυνοι δεν ήξεραν πού να διοχετεύσουν, έκλειναν περισσότερα πανάκριβα δωμάτια ξενοδοχείων από αυτά που χρειάζονταν, με αποτέλεσμα να χρεώνονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, και κατ' επέκτασιν του ελληνικού κράτους, έξοδα για δωμάτια που παρέμεναν άδεια.
Ο κ. Παπανδρέου, που σίγουρα δεν έδωσε «μάχη στους δρόμους», είναι, δυστυχώς, το κατ' εξοχήν παράδειγμα ενός ηγέτη που δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα, ενός πρωθυπουργού που ενώ η χώρα του βίωνε δραματικές καταστάσεις, αυτός ταξίδευε στον... Αγιο Δομίνικο για να προεδρεύσει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. »
Ο Αθανάσιος Έλλις σημειώνει πάντως ότι η αλόγιστη σπατάλη χαρακτήρισε τους περισσότερους κορυφαίους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

3 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς στην υπηρεσία μας, κάναμε οικονομία στο χαρτί του φωτοτυπικού

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις