ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οι χώροι προσευχής των μουσουλμάνων στην Γαλλία, διπλασιάστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα τζαμιά και οι χώροι προσευχής των μουσουλμάνων στην Γαλλία, έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Το 1976 υπήρχαν 150, το 1985 υπήρχαν 900, το 2001 ο αριθμός έφθασε στα 1.555 και σήμερα υπάρχουν 2.052 τζαμιά και χώροι προσευχής. Ειδικώτερα διευκρινίζεται ότι σε 1 τζαμί, (90) συνολικώς στην Γαλλία, αντιστοιχούν 200 αίθουσες προσευχής.
Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από το υπουργείο εσωτερικών της Γαλλίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας LE FIGARO.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος των
μουσουλμάνων στην Γαλλία, ανακοίνωσε ότι αυτή την στιγμή στην μητροπολιτικό έδαφος,  κατασκευάζονται 130 καινούργια τζαμιά, ενώ στόχος της μουσουλμανικής κοινότητας είναι να φθάσει ο αριθμός των χώρων λατρείας τις 4.000.
Οι μουσουλμάνοι στην Γαλλία εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε εκατομμύρια, δηλαδή περίπου το 8% του συνολικού πληθυσμού, (63 εκατομμύρια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011)
Σε ότι αφορά στα καθ΄ ημάς, αν ληφθεί υπ΄ όψη ότι οι αλλοδαποί φθάνουν τα δύο εκατομμύρια, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι, (13% του συνολικού πληθυσμού), τότε μπορούμε με βεβαιότητα να αναμένουμε ότι οι μουσουλμανικές διεκδικήσεις για χώρους λατρείας θα είναι έντονες και πιεστικές. Ας ελπίσουμε ότι η λογική, το μέτρο αλλά και η προάσπιση της θρησκευτικής παραδόσεως των Ελλήνων θα είναι η οδηγός παράσταση των κυβερνήσεων του τόπου.
Χ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις