ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Συμφωνία Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ για «πρόγραμμα-γέφυρα»

Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης θα έχουν συνεργασία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με εκπροσώπους του EuroWorking Group μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, μετά από συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη
Τσίπρα και του προέδρου του Eurogroup Γερούμ Ντάισελμπλουμ.
Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίζουν συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές ώστε να επιχειρηθεί να γίνει προπαρασκευαστικό έργο» εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αυτό που αναζητείται -πρόσθεσε ο εκπρόσωπος- είναι μια «κοινή βάση» ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις προτάσεις της Αθήνας.

Οι συζητήσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο τριήμερο σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες. Στις βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω των δύο παρακάτω twitter του Γερούν Ντάισελμπλουμ

@J_Dijsselbloem

PM Tsipras and PEG Dijsselbloem agreed today to ask the institutions to engage with the Greek authorities to start work on a technical (1/2)

@J_Dijsselbloem

@J_Dijsselbloem
assessment of the common ground between the current program and the Greek government's plans in order to facilitate 16/2 EG discussions(2/2)
ΤΟ ΒΗΜΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις