ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

...στο τέλος μας τράβηξε και έναν διάλογο…

Είδαμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια, να συναντάται με τον τούρκο ομόλογό του στην Μπρατισλάβα, στο περιθώριο κάποιου διεθνούς φόρουμ και μάθαμε από διπλωματικές πηγές ότι συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Λίγη ώρα αργότερα ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, μου θύμισε πλασιέ τάπερ όταν καθισμένος σε μια καρέκλα, έδειχνε τους χάρτες του για την

«προώθηση» του τουρκικής εμπνεύσεως προϊόντος με την ονομασία «γαλάζια πατρίδα». Στην συνέχεια ο Τσαβούσογλου, είπε ότι η Ελλάδα με το να υπογράψει το σύμφωνο με την Αίγυπτο ουσιαστικά προχώρησε σε μια κίνηση κακής πίστης έναντι της Τουρκίας και της διαδικασίας των διερευνητικών συνομιλιών.

Όμως το τελευταίο διάστημα, είναι η που Τουρκία, παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια, η Τουρκία, παραβιάζει το σχετικό εμπάργκο για την αποστολή όπλων στην Λιβύη, η Τουρκία, ανήγγειλε ακόμη δύο NAVTEX, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, η Τουρκία, εισέβαλλε στην Συρία,  η Τουρκία, μετέχει ενεργά στην σύγκρουση Αζέρων και Αρμενίων, η Τουρκία συνεχίζει ατάραχη, καθημερινά, τις πτήσεις μαχητικών αεροπλάνων εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

Και εμείς επιμένουμε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης και οδεύουμε προς διάλογο κατ΄ επιταγή της Γερμανίας.

Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που να πιστεύει ότι η Τουρκία επιθυμεί διάλογο ή προσφυγή στη Χάγη;;; Το μόνο που θέλει και ξέρει να κάνει καλά η Τουρκία, είναι η δημιουργία τετελεσμένων. Για τον λόγο αυτό, ανάλογη πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση με πρώτο βήμα την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια, και στο Αιγαίο. Σε διαφορετική περίπτωση  θα είμαστε τα θύματα στο ανέκδοτο, που αν το προσαρμόσω κατάλληλα στις περιστάσεις, θα λέει πως η Τουρκία, αφού αποκλιμάκωσε μια και δύο και τρείς και τέσσερις φορές, στο τέλος μας τράβηξε και έναν διάλογο…

Γ.Δ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις