ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Αλίμονο στα μνημεία και σε φιλότιμους Έλληνες εργαζόμενους που στο τέλος θα αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα

Ένα μεγάλο αρχαιολογικό εύρημα, το ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών στο έλεος πολιτικής διαμάχης, «παιχνιδιών»,  αλλά και προσωπικών φιλοδοξιών και εμπαθειών περισσότερο ή λιγότερο επωνύμων και παρεϊστικων αντιπαραθέσεων (οι παρέες-κλίκες ήταν και είναι μία από τις κατάρες
του Υπουργείου Πολιτισμού).
Κατά την ανασκαφή το μνημείου αυτού, αλλά και για τη διατήρησή του, έχουν δουλέψει με ψυχή υπάλληλοι όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας του Υπουργείου Πολιτισμού υπερωριακά χωρίς αμοιβή και κάποτε χωρίς εκτός έδρας αποζημιώσεις, χωρίς να ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για την προσωπική τους προβολή.
Όμως η κόντρα μεταξύ ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και ΕΦΑ Σερρών έχει οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις έργων απόλυτα αναγκαίων για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του μνημείου και τη διατήρησή του.
Έτσι το μνημείο κινδυνεύει, εάν άμεσα δεν γίνουν κάποια έργα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές. Το μνημείο θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Οι όποιες ζημιές θα αποδοθούν, τουλάχιστον από μέρος της πολιτικής ηγεσίας, στους ταλαίπωρους υπαλλήλους, και ειδικότερα σε όσους που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη «παρέα». 
Είναι απελπιστικό στις δύσκολες μέρες που ζούμε να βλέπουμε την εμπάθεια να κυριαρχεί και τον κόπο των Ελλήνων εργαζόμενων να πετιέται στα σκουπίδια.     
Θα μπορέσει άραγε ο κ. Μπαλτάς να απαλείψει τις αντιθέσεις προς όφελος του μνημείου;
Και ακόμα  θα μπορέσει να αλλάξει το κλίμα ώστε να μην είναι οι εργαζόμενοι έρμαιο των διαφόρων «παρεών»; Θα μπορέσει να φέρει ένα άλλο ύφος στο Υπουργείο Πολιτισμού;   

ΠΑΣΚ ΧΗΜΙΚΩΝ0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις