ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Ὤδινεν λίσταν καὶ ἔτεκεν Μαρινάκην

Όλα ανάποδα. Ο επιχειρηματίας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, επέστρεψε σήμερα το ποσό που είχαν λάβει οι εταιρείες του ομίλου του από τις κρατικές διαφημίσεις της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» επειδή αμφισβητεί τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων αλλά και τις διαδικασίες
και διανομές τους. Δηλαδή ο κ. Μαρινάκης έρχεται να συνυπογράψει τις δηλώσεις σύσσωμης της αντιπολιτεύσεως για την διάθεση δημοσίου χρήματος σε φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε. Θέλω να πιστεύω

ότι λόγοι αξιοπρεπείας ώθησαν τον κ. Μαρινάκη να επιστρέψει τα κονδύλια που έλαβε και είμαι περίεργος αν η κυβέρνηση θα τολμήσει να τον απαξιώσει και να τον καθυβρίσει όπως έπραξε εν προκειμένω με σύμπασα την αντιπολίτευση.Όλα ανάποδα. Από την επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της NOVARTIS, που πήρε τον δρόμο για την Βουλή, προκύπτει χρηματισμός «αξιωματούχου» της τότε ελληνικής κυβερνήσεως. Η σημερινή κυβέρνηση, που τυγχάνει να είναι η ίδια με την τότε, ισχυρίζεται πως «αξιωματούχος» είναι οποιοσδήποτε γιατρός του Δημοσίου. Όμως, όσο καλή προαίρεση και να έχω, μου είναι δύσκολο να δεχθώ, ως νοήμων πολίτης αυτής της χώρας, ότι ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Καταβόθρας στην Εύβοια, χρηματίστηκε για να «να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas….»

Με τούτα, αλλά και με ‘κείνα που θα έρθουν, και επειδή το τελευταίο διάστημα χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και των φερεφώνων του είναι η λεκτική διάρροια και η εγκεφαλική δυσκοιλιότητα, μήπως πρέπει ο πρωθυπουργός να βάλει φρένο στο χορό των Καραγκούνηδων που έχουν στήσει τα στελέχη του γιατί φοβούμαι ότι ο επόμενος χορός που θα χορέψουμε (δυστυχώς όλοι μαζί) θα είναι ο χορός του Ζαλόγγου.
Τάσος Καρ.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις