ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Η περιοδεία του τσίρκου μας στην Ευρώπη

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Το άκουσες Καραγκιόζη;; «Μένουμε Ευρώπη!»
Εσύ, δηλαδή, θα συνεχίσεις να μένεις στην παράγκα σου και εγώ στο σκυλόσπιτο μου, αλλά, πως να στο πω βρε αδελφέ, παραμείναμε εβροπέη! Λίγο το έχεις;
Όχι, δεν είναι η Τρόικα, είναι οι «θεσμοί» Καραγκιόζη μου!
Ούτε μνημόνιο είναι, αλλά «γέφυρα» και επέκταση κιγκλιδώματος!
Ούτε δανειστές και τοκογλύφοι είναι, αλλά
εταίροι, καρντάσια, καμαράντ που λένε! Τους δίνεις το χέρι σου για χειραψία και σου το τρώνε μέχρι τον ώμο!
Κωλοτούμπα μόνο; «Σάλτο μορτάλε» ήταν! Τουλάχιστον ήταν θεαματική, χωρίς δίχτυ προστασίας. Άλλωστε, το μεγάλο μας τσίρκο έχει πολλούς ακροβάτες και ζογκλέρ στην ατραξιόν του και βρίσκεται ολόκληρο σε «περιοδεία» για ατομικές παραστάσεις στις Βρυξέλλες! Έκανε και αυτός μια κωλοτούμπα! Μην ξεχνάς, πως είναι η πρώτη φορά αριστερά Καραγκιόζη μου και θέλει ζυγοστάθμισμα το όχημα!
Αλλά με συγχωρείς, να «Μείνουν Ευρώπη» δεν ήθελαν;;;
Ορίστε λοιπόν! Τους εξασφάλισε το ευρώ, την Ευρώπη, ΦΠΑ 23% και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ στον αιώνα τον άπαντα!
Καταλαβαίνω, βέβαια, τη δυσαρέσκεια εκείνων που τον ψήφισαν. Μα να επικρίνουν χαιρέκακα οι ευρωλάγνοι νεοφιλελέδες, που ήθελαν μιαν οποιαδήποτε συμφωνία και διαδήλωναν υπέρ αυτής και ταυτόχρονα να ζητωκραυγάζουν για την κωλοτούμπα, είναι κάτι που χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης. Σα να μην πρόκειται και οι ίδιοι να κληθούν να πληρώσουν, αλλά μόνο οι άλλοι. Πέρα όμως από το μαζοχισμό του πράγματος, μου θυμίζει το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, όπως ψόφησε και η δικιά τους. Γιατί δηλαδή, μόνο οι δικοί τους να είναι στα τέσσερα, ενώ αυτός όχι; Τελικά οι ευχές τους υπέρ των δανειστών «Βάστα γερά Σόϊμπλε, βάστα γερά Γερούν και ΔΝΤ», καθώς φαίνεται ευοδώθηκαν και η Ελλάδα γονάτισε.
Για αυτό σου λέω Καραγκιόζη μου!
Πιο πιθανό είναι, να βρεθεί κάποτε ένας από μηχανής θεός που θα μας σώσει από τα χρέη μας, παρά το να σωθούμε ποτέ εμείς οι ίδιοι, από τη μιζέρια μας και από τον κακό εαυτό μας….
Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις