ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα πήρε τα δάνεια και πρέπει να τα επιστρέψει, αλλά…

Ο ελληνικός λαός πήρε (μέσω των «νόμιμων» αντιπροσώπων του) εντόκως τα χρήματα που χρωστάει και πρέπει να τα επιστρέψει. Το ότι όμως τα πήρε από ιδιωτικές τράπεζες και με το ελληνικό δίκαιο και τώρα θα πρέπει να τα επιστρέψει σε κράτη και μάλιστα με το αγγλικό δίκαιο, γι’ αυτό το πρωτοφανές στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά ανοσιούργημα, ευθύνονται οι ίδιοι οι δανειστές που το επέβαλαν και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πάρουν ούτε ευρώ.
Η Ελλάδα πήρε τα δάνεια που τώρα καλείται να
ξεπληρώσει. Κανείς δεν μας τα φόρτωσε με το ζόρι. Οι δικοί μας «νόμιμοι» πολιτικοί εκπρόσωποι τα πήραν και φυσικά η εξόφλησή τους βαρύνει εμάς τους εκπροσωπούμενους. Αυτός φίλοι μας είναι ο κοινοβουλευτισμός, με τον οποίο εξουσιαζόμαστε και στον οποίο έχουμε δηλώσει πίστη και υποταγή, αφού τον ακολουθούμε πιστά και δεν τον αμφισβητούμε. Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τον κοινοβουλευτισμό ως πολιτικό σύστημα και την ως εκ τούτου νόμιμη αντιπροσώπευσή μας από τους πολιτικούς που εμείς εκλέγουμε; Ποτέ δεν αναζητήσαμε τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του λαού στην εξουσία.
Το γιατί πήρε η Ελλάδα αυτά τα δάνεια, ποιοι τα έφαγαν και ποιοι πρέπει τώρα να τα αποπληρώσουν, αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού λαού να το ψάξει, να το αποκαλύψει και να κυνηγήσει τους υπεύθυνους. Αν δεν μπορεί, δεν θέλει ή δεν του το επιτρέπουν το Σύνταγμα και οι άλλοι εσωτερικοί θεσμοί του κοινοβουλευτισμού, σε αυτό δεν του φταίνε οι ξένοι, αλλά η δική του αποδοχή αυτής της εσωτερικής «νομιμότητας» και η προσωπική του αδιαφορία που καλύπτει τα λαμόγια.
Οι ξένοι ή τρόϊκα ή δανειστές ή θεσμοί, φταίνε αλλού. Φταίνε στο ότι εκβίασαν το ψοφοδεές και εθελόδουλο ελληνικό πολιτικό σύστημα ώστε να διασώσουν τις δικές τους ιδιωτικές τράπεζες. Και δεν φτάνει ότι διέσωσαν τις τράπεζες, δεν φτάνει ότι κούρεψαν μόνο τα ομόλογα ελληνικών συμφερόντων, δεν φτάνει ότι επέβαλαν εκβιαστικά την μετατροπή του ιδιωτικού χρέους σε διακρατικό, ταυτόχρονα παριστάνουν τώρα και τους άτεγκτους δανειστές – τιμωρούς, που επιζητούν να κερδίσουν κι από πάνω τόκους, επικαλούμενοι υποκριτικά τους δικούς τους φορολογούμενους, εξαθλιώνοντας φυσικά τον ελληνικό λαό.
Το όλο πρόβλημα εστιάζεται στο τέλος τέλος στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Στο ότι δηλαδή ο ελληνικός λαός δεν ανατρέπει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό του σύστημα που αφενός τον έφτασε στη σημερινή χρεοκοπία, αφετέρου συνέργησε σ’ αυτή τη «βρομοδουλειά» της μετατροπής του χρέους και τώρα ούτε καν δικάζει τους υπεύθυνους αυτής της πρωτοφανούς στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά τραγωδίας, αλλά τους έχει αφήσει ελεύθερους να κυκλοφορούν και να κουνούν το δάκτυλο, υποδεικνύοντας τον ίδιο το λαό ως υπεύθυνο…
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις