ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το σκλαβοπάζαρο των κυνικών τοκογλύφων

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Αν το 2011 η αντίθεση απέναντι στο μνημόνιο σήμαινε για τους περισσότερους μόνο την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας και όχι απαραίτητα την έξοδο από το ευρώ και από την Ευρωζώνη, σήμερα εν έτει 2015, έχει καταστεί σαφές από τους δανειστές μας με κάθε τρόπο, ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωζώνη είναι άρρηκτα
συνδεδεμένη με το μνημόνιο και πως εξαρτάται αποκλειστικά από την αποδοχή του.
Ακόμα, λένε, και το αν θα παραμείνουμε στην ΕΕ, θα τεθεί υπό εξέταση. Εκβιασμός που και παράτυπος είναι και χωρίς νομική βάση, καθώς ομολογούν πλαγίως πολλοί. Ωστόσο, οι απειλές συνεχίζουν να εκτοξεύονται προς εκφοβισμό κυρίως των δυτικότροπων και διαχρονικά ετερόφωτων συμπατριωτών μας, που αποτελούν και την πολιτική βάση της λεγόμενης και ως «ευρωπαϊστικής» τρικομματικής αντιπολίτευσης, της κατά «σύμπτωση» και μόνης, υποτίθεται, συνταγματικής συγχορδίας και όλως «τυχαίως» πάλι, της συνηγόρου των δανειστών στο δικαστήριο της τοκογλυφίας, όπου βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση η τιμή της Ελλάδας.
Η στραγγαλιστική μέθοδος των πανίσχυρων δανειστών και σίγουρα όχι «εταίρων», της Τρόικας και όχι των «Θεσμών», αν δεν θέλουμε να εξευτελίζουμε τις λέξεις και τις έννοιες τους, διαμόρφωσε τα τελευταία χρόνια την οικονομική κατάσταση της χώρας με τέτοιο τρόπο, με τη συνεργασία του εγχώριου πολιτικού πραιτορίου, ώστε η υπεράσπιση του μνημονίου με δέλεαρ το ευρώ και την Ευρωζώνη, να συνεπάγεται πλέον την πλήρη και συνειδητή απάρνηση της εθνικής κυριαρχίας, την αποδοχή στο διηνεκές των αλυσίδων της γερμανοδουλείας και την εθελούσια παράδοση της χώρας για διαγούμισμα στους τοκογλύφους. Στην ουσία, δηλαδή, διαπραγματευόμαστε την τιμή της χώρας. Εκείνοι θέλουν να μας αγοράσουν κοψοχρονιά, ενώ εμείς θέλουμε και «κάτι παραπάνω». Διαφωνούμε μόνο ως προς το ύψος του ποσού. Σε όλα αυτά, συμφωνούν όσοι διαδήλωσαν προχθές με το πλαστό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη». Και είναι πλαστό, διότι στην πραγματικότητα πρόκειται μόνο για την παραμονή μέσα στο ευρώ και για την αποδοχή μέσω του μνημονίου ενός ακαθόριστου και ασαφούς για την νομιμότητα του χρέους, υπό την προτροπή και τις ευλογίες της τροϊκανής αντιπολίτευσης, που η ίδια το εκτίναξε στα ύψη τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια! Έτσι, μοιάζει σαν ο χασάπης να προσκαλεί τα πρόβατα να διαδηλώσουν υπέρ του, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει το σφαγείο, αν δεν πληρωθούν τα χρέη της στάνης.
Και τα πρόβατα το κάνουν!
Τουλάχιστον κάποια….ακολουθούν τους τσέλιγκες και τους αρχιτσελιγκάδες Κούληδες, Αδώνιδες, Βορίδηδες, Σταύρακες, Τζήμερους και την τσελιγκοπούλα Φώφη!
Ταυτόχρονα, η αντίθεση παρουσιάζεται εντέχνως με παραποιημένο νόημα από την προπαγάνδα, ως μια δήθεν αδικαιολόγητη άρνηση παραμονής μας στην Ευρώπη, ενώ το αληθινό αίτημα είναι πως θέλουμε μια άλλη Ευρώπη με κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά υπέρ των εθνών και των λαών και όχι μπανανίες χρέους και προτεκτοράτα με πειθήνιους υπηκόους διεθνών τραπεζιτών, απάτριδων τοκογλύφων και διεφθαρμένων πολιτικών….
Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις