ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κρίσεις Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος 2015: Τι ΄χες Γιάννη, Τι ΄χα πάντα

Ολοκληρώθηκαν για άλλη μια χρονιά οι ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος(Π.Σ.), με ένα σύστημα κρίσεων-προαγωγών-τοποθετήσεων που ουδείς πιστεύει ότι καλύπτει τις ανάγκες του Π.Σ. αλλά κανένας δεν το αγγίζει. Αν στο μέλλον γίνει προσπάθεια που θα τελεσφορήσει θα οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον όλα τα μέλη γνωστής παράγκας που διαφεντεύει το Π.Σ. θα έχουν προαχθεί στους βαθμούς που επιθυμούν και δεν θα έχουν να
φοβηθούν την αξιοκρατία, άγνωστη λέξη για αυτούς.
Οι κρίσεις και εφέτος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν η επιτομή της αναξιοκρατίας σχεδόν σε όλους τους βαθμούς ακολουθώντας τη λαϊκή ρήση: άλλαξε ο Μανωλιός  κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Ο Αρχηγός του Π.Σ. συνέχισε με «επιτυχία» το περσινό του έργο, ως αχυράνθρωπος και μαριονέτα με το αζημίωτο βέβαια, με μόνη αλλαγή να αλλάξει ο κουκλοπαίχτης που κινεί τα νήματα αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο απογοητευτικό.
Πέρυσι έσβηνε κι έγραφε ο κ. Μπαλτάκος δια χειρός του τότε Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και με την απόλυτη σύμπλευση της γνωστής παράγκας, χτίζοντας βέβαια και γέφυρες με το ΣΥΡΙΖΑ για να είμαστε πάντα στα πράγματα. Εφέτος, έσβηνε κι έγγραφε ο «Τασος 1» από την Κατεχάκη υπό την καθοδήγηση του «Τάσου 2» ο ρόλος του οποίου αναδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα και δεν είναι άλλος από το να είναι το «αριστερό χέρι» της γνωστής παράγκας.
Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε στοιχειωδώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να κινηθεί στις παρυφές της αξιοκρατίας και να δικαιώσει θετικά το πρώτη φορά αριστερά.
Ο κ. Καθηγητής για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκε δημόσια κάτι το οποίο αποφεύγει να κάνει για αυτές του Π.Σ. Βέβαια ο ρόλος του πόντιου Πιλάτου που έχει επιλέξει και στα δύο σώματα να «νίπτει τας χείρας του» δεν αποτρέπει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του.
Αυτές οι κρίσεις αναδεικνύουν και τον πραγματικό ρόλο του «Τάσου 1», ο οποίος εξαργυρώνει το έντονο αγωνιστικό του παρελθόν ως συνδικαλιστής. Ο ρόλος που ο ίδιος επέλεξε είναι αυτός του κομισάριου στο Π.Σ. γιατί όπως φαίνεται το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να ανακατεύει την κουτάλα…. Ας αναρωτηθούν αυτοί που θα τον διορίσουν σε αυτή τη θέση και δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, τι πτυχίο έχει; ποια η γνώση του στα θέματα πολιτικής προστασίας;, ποια η γνώση του στα θέματα ασύλου;.
Ο αριστερός εκτελεστικός βραχίονας της παράγκας ο «Τάσος 2»  που για αρκετά χρόνια βρίσκεται υπό το καθεστώς μίας ιδιότυπης υπηρεσιακής προστασίας και είναι κρυμμένος σε σκοτεινά κέντρα, έπρεπε εφέτος να ανταποδώσει την περσινή χάρη που του έκανε το «δεξί χέρι» της παράγκας. Εφέτος ολοκλήρωσε το σχέδιό τους που ξεκίνησε με τις περσινές κρίσεις, συνεχίστηκε στις επανακρίσεις του 2014 και ολοκληρώθηκε στις φετινές.  
Ενδιαφέρον, πέρα από τις αποστρατείες στη βαθμίδα των ανωτάτων αξιωματικών νεότατων στελεχών με πλήθος τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που δεν τα είχαν οι συνάδελφοί τους που παρέμειναν έχουν και οι προαγωγές στο βαθμό του Πυράρχου. Επιλέγηκαν αξιωματικοί από το βαθμό του Αντιπυράρχου που δεν είχαν προαχθεί πέρσι ούτε δικαιωθεί στις επανακρίσεις από τον ίδιο Αρχηγό, που φέτος τους προήγαγε. Το μόνο προσόν τους η προσωπική φιλία τους με τον «Τάσο 2» και ότι ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της παράγκας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πιο κολλητός του «Τάσου 2» πήρε βαθμό και διατηρήθηκε στον τόπο διαμονής του ενώ δεν προβλέπεται στην οργανική θέση που παρέμεινε ο βαθμός που έχει αλλά κατώτερος. 
Επίσης, για την ίδια βαθμίδα θεωρήθηκε σκόπιμο να παραληφθεί μία ολόκληρη σειρά δεκαπέντε ατόμων από αξιωματικούς πτυχιούχους ΑΕΙ με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Στα μέχρι τώρα χρονικά των κρίσεων ουδέποτε έχει παραληφθεί μία ολόκληρη σειρά πτυχιούχων ΑΕΙ που αρκετοί από αυτούς διαθέτουν διδακτορικά και μεταπτυχιακά. Το σήμα προς τους νεώτερους αξιωματικούς είναι ξεκάθαρο όσοι είναι ικανοί στη δουλειά τους και έχουν και ακαδημαϊκά εφόδια δεν χρειάζονται στο Π.Σ.
Ο αξιωματικός που επιλέγηκε με μακροβούτι 20+ θέσεων και χρησιμοποιήθηκε για να περιθωριοποιήσει τους ανωτέρω αξιωματικούς είναι νεώτερης σειράς που το βασικό του προσόν είναι ότι ως πρώην ΠΑΣΟΚος πήδηξε πριν λίγο καιρό από την βάρκα και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντάς του τα ψηφοδέλτια στα αιρετά συμβούλια των Αξιωματικών και των Πυροσβεστών. Άλλο ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους δυο «Τάσους»: όποιος έρθει μαζί μας θα έχει το κάτι τις του, τί αξιοκρατία και μπούρδες εμείς είμαστε το κράτος.
Στο ανωτέρω ειδεχθές έγκλημα, όπως θα σχολίαζε ο κ. Καθηγητής, συμμετείχαν θεσμικά εκτός του Αρχηγού Π.Σ., ο Μεσσήνιος Υπαρχηγός που είναι γνωστός για την προσαρμοστικότητά του και την ευκολία αλλαγής πολιτικών πεποιθήσεων για ίδιο όφελος όπου ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, μετά πήδηξε στη ΝΔ του Σαμαρά και σήμερα έχει προσωρινή στάθμευση στο ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά με το αζημίωτο βέβαια-αλλαγή και προαγωγή. Ο άλλος δήμιος είναι ο διαχρονικά πιο ωφελημένος του υπηρεσιακού συστήματος που την λέξη όχι δεν την έχει στο λεξιλόγιο του. Είναι γνωστή η απάντησή του στο ερώτημα από τον Αρχηγό του Π.Σ για το  τι ώρα είναι; Ότι ώρα πεις εσύ  Αρχηγέ.
Όλα τα παραπάνω είναι ορατά στην εσωτερική κοινότητα του Π.Σ., ξεκινάει πλέον η προσπάθεια να γνωστοποιηθούν στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία διότι και φέτος έγινε πασιφανές ότι οι ρίζες της αναξιοκρατίας και άλλων δομικών προβλημάτων έχουν βαθιές ρίζες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί κι αυτή να υπηρετήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.
Από εδώ και στο εξής ξεκινάει αγώνας διαρκείας με όλες τις νόμιμες μορφές για να γκρεμιστεί το σάπιο σύστημα μακριά και πέρα από τα κόμματα, στηριζόμενοι στις υγιείς προσωπικότητες του σώματός μας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις