ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι

Αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ κατά του ελληνικού δημοσίου σκοπεύει να κάνει Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα λιμενικού και νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Ρόδου.
Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr o Σύρος επέβαινε σε ταχύπλοο σκάφος μαζί με άλλους 12 μετανάστες και 2 διακινητές, το οποίο
είχε εντοπιστεί από το λιμενικό στις 22 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Ψερίμου.
Ο χειριστής του σκάφους δεν υπάκουσε στα σήματα του λιμενικού και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματός του, το οποίο άρχισε να ρίχνει αρχικά προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και στη συνέχεια στοχευμένες βολές στη μηχανή του ταχύπλοου.
Τελικά το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και βρέθηκαν δύο μετανάστες βαριά τραυματισμένοι, με τον έναν να μεταφέρεται με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και τον άλλο με C-130 στη Θεσσαλονίκη.
Ο ένας εκ των δικηγόρων του Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην εντατική και κατόπιν εντολής του αδερφού του, θα υποβάλει την αγωγή, υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει υποχρέωση να συνδράμει τους Σύρους πρόσφυγες και δεν δικαιολογείται επ’ ουδενί να βρίσκεται μετανάστης τραυματισμένος από πυρά λιμενικών στο νοσοκομείο με κίνδυνο της ζωής του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις