ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Θέλουν o Τσίπρας να φύγει με ελικόπτερο για να διασωθεί το σύστημα!

Θα μπορούσε ποτέ ο Μπους να δηλώσει πως “εάν εκλεγεί ο Ομπάμα θα αδειάσουν οι τράπεζες”; Θα βρισκόταν στο εδώλιο την ίδια ημέρα, όπως θα γινόταν σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κυρίαρχο κράτος.
Αρκεί λοιπόν η εξήγηση της μπανανίας για την τραγική δήλωση που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός εντός καφενείου;
Όχι. Η γνώμη κορυφαίου τ. στελέχους του ΔΝΤ, που μας είχε βοηθήσει από την αρχή της Ελληνικής τραγωδίας, όταν ουδείς

πίστευε ότι ο Παπανδρέου θα έφερνε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, είναι ξεκάθαρη.
“Όπου παρεμβαίνει το ΔΝΤ, η χώρα μετατρέπεται σε μια λεμονόκουπα όπου η φιλική προς το ΔΝΤ κυβέρνηση προσπαθεί να την στίψει ολοκληρωτικά, όσο το δυνατό συντομότερα. Να καταπιεί και την τελευταία σταγόνα δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου, από τις καταθέσεις στις τράπεζες, τα σπίτια, τις δημόσιες εκτάσεις και τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Το ταμείο δρα σαν βαμπίρ που δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση του θύματος αλλά για την ολοκληρωτική αφαίμαξη του, αφήνοντας στο τέλος ένα άψυχο κουφάρι.
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα λόγω της πολιτικής κατάστασης. Η άρχουσα πολιτική τάξη είναι τόσο βαθιά χωμένη και διαπλεκόμενη που δεν προτίθεται να παίξει τον ρόλο του Ντε Λα Ρούα και να εγκαταλείψει την χώρα όταν έρθει η στιγμή του χάους. Αυτό που σχεδιάζουν είναι να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσουν την αφαίμαξη και μετά να παραδώσουν σε κάποιον εκτός πολιτικής ελίτ μια στιμμένη λεμονόκουπα που δεν θα μπορεί να δώσει στους πολίτες ούτε τα βασικά της επιβίωσης.
Για τον Τσίπρα λοιπόν θα κάνουν ότι μπορούν για να φορτώσουν πάνω του την ολική διάλυση ώστε να επανέλθουν σαν σωτήρες κουνώντας το δάχτυλο στους εξαθλιωμένους Έλληνες για την επιλογή τους.
Δυστυχώς η Ελλάδα μοιάζει με την διαλυμένη Αργεντινή του 2001. Χωρίς καύσιμα αφού σταμάτησε την σχέση με το Ιράν και πλέον ψωνίζει από το ελεγχόμενο Κατάρ (αλήθεια, πόσοι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό;) με μια δημόσια υγεία που εξαρτάται από τις πολυεθνικές και όχι την ντόπια παραγωγή.
Αντίθετα, η Αργεντινή του 2014 μπόρεσε να σηκώσει ανάστημα αφού είχε καταφέρει να απεμπλακεί από την επιρροή συμφερόντων του ΔΝΤ. Είχε εθνικοποιήσει πάλι την ενέργεια, είχε χτίσει αυτάρκεια σε φάρμακα, είχε συμφωνήσει ανοιχτή πίστωση από την Κίνα με εγγύηση μελλοντικά έσοδα από την ενέργεια.
Ο μόνος τρόπος να καταφέρει ο Τσίπρας να διασωθεί και να ελευθερώσει την χώρα του, είναι να τα κάνει όλα αυτά σε 10 μήνες και όχι σε 10 χρόνια. Πράγμα αμφίβολο αφού ο πόλεμος που θα δεχθεί θα είναι λυσσαλέος.
Άρα αυτά περί αριστερής πολιτικής τα ακούω βερεσέ. Θα χρειαστεί σιδηρά πυγμή και ειλικρίνεια στον λαό για να τον έχει στο πλευρό του. Έτσι πας σε πόλεμο με τα συμφέροντα που θέλουν να σε σκοτώσουν. Δεν συζητάς, αλλά πολεμάς. Όπως έκανε ο Στάλιν όταν οι (γερμανοί) σύμμαχοί  του τον πρόδωσαν και εισέβαλαν στην χώρα του. Αντίθετα ο Λένιν τους είχε χαρίσει την χώρα (σ. στους Γερμανούς). Ας επιλέξει ποιον κομμουνιστή θα μιμηθεί.”
http://olympia.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις