ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ισπανική «παρέμβαση» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
     Αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 οι Σκωτσέζοι προσέρχονται στις κάλπες σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα καλούμενοι να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την γένεση ενός Ανεξάρτητου Έθνους.
      Τα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν της πολιτικής σκακιέρας κυριολεκτικά «έχουν
πάρει φωτιά» καθώς και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ φαίνονται πιθανά από γκάλοπ που κυμαίνονται σε επίπεδα στατιστικού λάθους.

       Ο πρωτεργάτης του κινήματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας κ Salmond και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μήνες ενώ από προχτες στη Σκωτία βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας κ Cameron.
      Στην διαδικασία έκανε μία ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ παρέμβαση χτες ο Ισπανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ  Inigo Mendez de Vigo ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ένα από τα πλέον βασικά επιχειρήματα υπέρ της Ανεξαρτησίας που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Σκωτσέζου πολιτικού κ Salmond…
        Σύμφωνα με τον Ισπανό Υπουργό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το επιχείρημα του κ Salmond ότι η Ανεξάρτητη Σκωτία θα γίνει «ΑΜΕΣΑ και με ανοιχτές αγκάλες» στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 Κρατών μελών.
         Η Ανεξάρτητη Σκωτία, εφόσον υπερισχύσουν τα ΝΑΙ, δήλωσε ο Ισπανός Υπουργός θα χρειασθεί τουλάχιστον 5 χρόνια για να γίνει πλήρης μέλος της ΕΕ και θα υποχρεωθεί να κάνει το euro εθνικό της νόμισμα (ο κ Salmond εμμένει στο δικαίωμα μιας ανεξάρτητης Σκωτίας να συνεχίσει να έχει ως εθνικό της νόμισμα την αγγλική στερλίνα…)
        Τη θέση του ισπανού πολιτικού ενίσχυσε και ο Ιταλός πολιτικός κ Gianni Pitella, πρόεδρος της Προοδευτικής Ένωσης των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών επισημαίνοντας ότι οι 18 μήνες διαπραγματεύσεων που ο Σκωτσέζος πολιτικός κ Salmond ισχυρίζεται ότι θα χρειασθούν συνιστά λάθος εκτίμηση.
        Βέβαια το θέμα που ΔΕΝ συζητιέται «ανοιχτά» στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ αφορά στην πιθανότητα οι αποσχιστικές τάσεις ανεξαρτησίας να βρουνε μιμητές και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και η Ισπανία έχει ήδη τα αγκάθια της Καταλονίας και των Βάσκων…)
        Δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση αλλά για μια σύνθετη πολιτική πραγματικότητα με γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις που αφορούν όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά στην παγκόσμια σκακιέρα από το Βερολίνο μέχρι το Πεκίνο.
       Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω:
        Κοντός ψαλμός αλληλούια για τους Σκωτσέζους.
        Για περισσότερες λεπτομέρειες ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω:
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/scottish-independence/11099167/Spanish-warn-independent-Scotland-would-get-euro-not-pound.html

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις