ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Το κέντρο λαμβάνει;;

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην ΕΛΑΣ από το πρωί της Παρασκευής 1ης Αυγούστου με την οριστική-βάσει της αρχικής σύμβασης- τελική κατάργηση του ειδικού, αποκρυπτογραφημένου «ολυμπιακού» συστήματος ενδοεπικοινωνίας Tetra και την επάνοδο για 18.000 αστυνομικούς της πρωτεύουσας των παλιών αναλογικών ασυρμάτων που χρησιμοποιούντο πριν το 2004. Για την χρήση των παλιών ασυρμάτων υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί καθώς ενέχουν τον κίνδυνο να υποκλέπτονται οι συνομιλίες τους, ενώ μερικές φορές έχουν «κενά» επικοινωνίας.
Τα προβλήματα αναμένεται να γίνουν ακόμη περισσότερα αφού για τους περισσότερους από 3000 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της ομάδας
«ΔΕΛΤΑ» δεν θα υπάρχουν προσωπικοί ασύρματοι Μόνο ο «ομαδάρχης» -δηλαδή ο υπεύθυνος της τετραμελούς ομάδας- θα έχει σχετική συσκευή επικοινωνίας . Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται η συγχώνευση των επικοινωνιακών κέντρων της Άμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ σ ένα εγχείρημα που είχε αποτύχει –σε πειραματική εφαρμογή του- πριν από 1,5 χρόνο.
Το Tetra κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 90 εκατ. ευρώ στα πλαίσια της συνολικής προμήθειας ύψους περίπου 240 εκ ευρώ του ολυμπιακού συστήματος ασφαλείας C4I. Oι συζητήσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. με τους εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας για τη διατήρηση του κωδικοποιημένου «ολυμπιακού» συστήματος (είχε δοθεί το 2004 για δεκαετή χρήση) οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων – προσέγγιζαν τα 4-5 εκατ. ευρώ ετησίως. Κι όλα αυτά ενώ είναι σ εξέλιξη σύνθετες αστυνομικέ επιχειρήσεις για την σύλληψη αντιεξουσιαστών κι άλλων. Πάντως για περίπου 200 αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υπήρξε πρόβλεψη για παράδοση ειδικών συσκευών –από γερμανική εταιρεία- κινητής τηλεφωνίας. Χαμηλού σχετικά κόστους, με εσωτερικό σύστημα επικοινωνίας και δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων.
makeleio.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις