ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Πολιτικό παχύδερμο και όχι μόνο...

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για το ζήτημα που έχει προκύψει με την δικογραφία των υποβρυχίων στη Βουλή.
«Η επίθεση κατά της δικαιοσύνης από την πλευρά του κ. Βενιζέλου είναι απαράδεκτη. Τα βάζει ο κ. Βενιζέλος με όλη την Ελληνική δικαιοσύνη, επειδή κατά τη γνώμη τους σε αυτή τη συγκυρία έπραξε εκείνο το οποίο
όταν ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν στην κυβέρνηση με τον κ. Παπανδρέου, κατηγορούσε ότι δεν έπραξε;», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.
«Η δικαιοσύνη, δεν μπορούσε παρά να κάνει, αυτό το οποίο έκανε. Από τη στιγμή που ετέθη το ζήτημα της όποιας ευθύνης οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, μέλους της κυβέρνησης, ο δικαστής οφείλει αμελλητί να στείλει την υπόθεση στη Βουλή», σχολίασε αρχικά ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:
«Η πρακτική που χρόνια τώρα ακολουθεί η δικαιοσύνη είναι αυτή. Η κ. Παπανδρέου έκανε καλά τη δουλειά της. Αν δεν το έκανε η κ. Παπανδρέου, τότε ευκόλως θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι κουκουλώνει την υπόθεση».
«Όταν κάποτε ο κ. Σανιδάς, ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε πάρει μια αναφορά για το Βατοπέδι, το ΠΑΣΟΚ την εποχή εκείνη, είχε ανέβει στα κεραμίδια, και είχε φτάσει σε σημείο να απειλείται παραίτηση των δύο τότε δικαστικών λειτουργών. Τότε έπρεπε να πάει στη Βουλή οπωσδήποτε, τώρα που ήρθε έκαναν λάθος οι δικαστές; Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της γιατί αν φθαρεί περισσότερο από όσο έχει ήδη φθαρεί, τότε θα έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας», πρόσθεσε.
«Ας πούμε ότι η Βουλή δεν έκλεινε. Για να μην υπάρξει αυτή η αποσβεστική προθεσμία, θα έπρεπε σε αυτόν τον μήνα μέσα, να κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Να γίνει συζήτηση στη Βουλή, να αποφασίσει την σύστασή της επιτροπής η Βουλή, να συνεδριάσει η επιτροπή, να καταλήξει, να τους παραπέμψει. Φαντάζεται κανείς σοβαρά ότι μέσα σε 15-20 ημέρες θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;», σημείωσε ακόμα ο κ.Παυλόπουλος και επισήμανε:
«Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε όλα αυτά τα στοιχεία, τον φθινόπωρο του 2013 ζήτησε εξεταστική επιτροπή για το ίδιο θέμα, γιατί δεν έκανε τότε πρόταση προκαταρκτικής επιτροπής;»
«Ο κ. Βενιζέλος κάθε φορά που κάνει κριτική θα πρέπει να θυμάται τι πληγές άνοιξε από πλευράς πολιτικής τακτικής το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι σαν να έχουμε από τον κ. Παπανδρέου ένα ΙΕΚ Πρωθυπουργών και ο κ. Τσίπρας να φοιτά σε αυτό. Του λέω λοιπόν, με σεβασμό στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι τα συγκεκριμένα πτυχία δεν αναγνωρίζονται πλέον από τον Ελληνικό Λαό», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «θα υπήρχε σκοπιμότητα στο κλείσιμο της βουλής, αν σε 20-25 ημέρες, θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να μην υπάρξει θέμα αποσβεστικής ημερομηνίας. Αν είναι τόσο σοβαρή υπόθεση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε τα στοιχεία, δεν μετέτρεπε την εξεταστική σε προανακριτική την εποχή εκείνη»;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις