ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Άφωνη η Γαλλία: O Σαρκοζί γράφει άρθρο και το στέλνει στη Μέρκελ για... έγκριση

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δημοσιεύει σήμερα άρθρο του στο γαλλικό περιοδικό Le Point και στη γερμανική εφημερίδα Die Welt στο οποίο υποστηρίζει «τη δημιουργία μιας μεγάλης οικονομικής γαλλο-γερμανικής ζώνης συνοχής και σταθερότητας, στην καρδιά της ευρωζώνης» και την αντικατάσταση της ισχύουσας Συνθήκης Σένγκεν.
Η άγνωστη λεπτομέρεια όμως είναι ότι πριν δημοσιεύσει το άρθρο, φρόντισε να πάρει την έγκριση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γαλλικού καναλιού Europe 1, η όλη προετοιμασία για τη συγγραφή και δημοσίευση του άρθρου έγινε κάτω από απόλυτη μυστικότητα και μόνο μια
μικρή ομάδα στενών συνεργατών του πρώην προέδρου γνώριζαν την ιστορία.
Τονίζει μάλιστα το εξής άκρως ενδιαφέρον: «Ο Σαρκοζί, έχοντας το μέλημα να μη δυσαρεστήσει τη γερμανίδα καγκελάριο, έστειλε το άρθρο του απευθείας στην Ανγκελα Μέρκελ για να μην το ανακαλύψει ξαφνικά στην ιστοσελίδα της γερμανικής Die Welt»!

Bέβαια, αν κρίνουμε από το περιεχόμενο του άρθρου, η Μέρκελ δεν υπήρχε περίπτωση να δυσαρεστηθεί ακόμα κι αν έβλεπε το άρθρο εντελώς απροειδοποίητα. Ο Σαρκοζί κάνει λόγο καθαρά για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων: από τη μια μεριά οι δύο ισχυροί κι από την άλλη οι υπόλοιποι. Οραματίζεται ένα νέο γαλλογερμανικό άξονα, τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης προσώπων που κατοχυρώνεται από τη συνθήκη Σένγκεν και μια βαθιά μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών.
To «πρόβλημα της Ευρώπης είναι η έλλειψη ηγεσίας», λέει ο πρώην γάλλος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως «πρέπει πλέον να ομολογήσουμε ανοικτά πως ο μύθος μίας ενιαίας Ευρώπης έχει καταρριφθεί από την στιγμή που ευρώ έχουν οι 18 από τους 28». «Είμαστε αντιμέτωποι με τη σαφή αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης» γράφει επίσης, υποστηρίζοντας πως η ανάγκη «αναστολής της συμφωνίας Σένγκεν Ι για να αντικατασταθεί από μια Σένγκεν ΙΙ είναι ολοφάνερη».
Οσο για τα περί «ενωμένης Ευρώπης», ο Σαρκοζί δεν αφήνει καμία ψευδαίσθηση: «Δεν υπάρχει μια Ευρώπη αλλά δύο... Στην ευρωζώνη πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε στο μύθο των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ όλων των μελών». Αντ΄αυτού, η «μεγάλη γαλλο-γερμανική οικονομική ζώνη» όπως την αποκαλεί, «θα μας επιτρέψει αρχικά να προασπίσουμε καλύτερα τα συμφέροντά μας απέναντι στον γερμανικό ανταγωνισμό, εξαλείφοντας τις φορολογικές και κοινωνικές μας αδυναμίες» και «θα μας επιτρέψει κατόπιν να ηγηθούμε των 18 χωρών που συγκροτούν την νομισματική μας ένωση».
Φωτογραφία: AFP

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις