ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Economist: Έρχεται χάος στην Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές -Στο πυρ το εξώτερο οι πολιτικοί

Το απόλυτο χάος μετά τα αποτελέσματα των επερχόμενων Ευρωεκλογών προβλέπει το περιοδικό Economist σε άρθρο του με τίτλο «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες», σημειώνοντας ότι η Ένωση θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα από τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το άρθρο συνοδεύει μια εικόνα που
θυμίζει βιβλική καταστροφή του Μεσαίωνα και απεικονίζονται ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ρίχνονται στην πυρά και να αντιμετωπίζουν τη γκιλοτίνα, ενώ εμφανίζονται και επιφανείς ακροδεξιοί πολιτικοί.
Πρόκειται για έναν κλασικό πίνακα του Ζερόμ Μπος «Κόλαση», ο οποίος έχει μονταριστεί με πολιτικά πρόσωπα και ταμπέλες.
Σε πρώτο πλάνο οι Ντέιβιντ Κάμερον και Φρανσουά Ολάντ αντιμέτωποι με τους ευρωσκεπτικιστές αντιπάλους τους, Νάιτζελ Φάρατζ και Μαρί Λε Πεν οι οποίοι προσπαθούν να τους «εκτελέσουν».
Οργισμένοι οι Ευρωπαίοι θέλουν να «βασανίσουν» τους πολιτικούς τους
Η ανάλυση του περιοδικού κάνει λόγο για την οργή των πολιτών της Ευρώπης, οι οποίοι, έπειτα από πέντε χρόνια κακής διαχείρισης της κρίσης, ετοιμάζονται να τιμωρήσουν το πολιτικό κατεστημένο και να ψηφίσουν λαϊκιστικά και ακραία κόμματα που θα εισβάλλουν στην Ευρωβουλή με πρωτοφανή ποσοστά.
Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο, ο Economist σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να στείλουν τους πολιτικούς τους στο «πυρ το εξώτερον» και να τους υποβάλουν σε βασανιστήρια, αλλά επειδή δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στα ψηφοδέλτια θα ψηφίσουν τα ακραία κόμματα.
Υπολογίζει, ακόμη, ότι τα αντι -ευρωπαϊκά κόμματα αναμένεται να καταλάβουν το ένα τέταρτο από τις έδρες, ενώ το Γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, το Ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία και το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας θα συγκεντρώσουν τα πιο υψηλά ποσοστά στην ιστορία τους.
O Economist θέτει το ερώτημα πως αφού ύστερα από πέντε χρόνια λιτότητας, οι οικονομίες δείχνουν να ανακάμπτουν και η εμπιστοσύνη προς την ΕΕ να επιστρέφει σταδιακά, εάν θα καταφέρουν οι πολιτικοί να «κρατηθούν» λίγο ακόμα ίσως να αλλάξει η κατάσταση.
Η απάντηση που δίνει το ίδιο το περιοδικό είναι πως μπορεί η τελευταία κρίση να ξεπερνιέται, αλλά το χτύπημα που έχει δεχθεί η Ευρώπη ίσως να είναι ανεπανόρθωτο. Εάν συνεχιστεί η άνοδος του λαϊκισμού κάποιο από τα μέλη της Ευρωζώνης μπορεί να εκλέξει εθνική κυβέρνηση που θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα κάτι που θα πυροδοτήσει εκ νέου την ευρωπαϊκή κρίση και οι πολιτικές αναταράξεις θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από ότι οι οικονομικές.
Τίθεται καθαρά ζήτημα δημοκρατίας και όχι οικονομίας
Η επιστροφή στην ανάπτυξη έχει επιφέρει μια περίοδο γεμάτη θυσίες προτού οι πολίτες δουν το φως στις ζωές τους. Ηδη στην Ευρώπη υπάρχουν 26 εκατομμύρια άνεργοι και σχεδόν σε όλες τις χώρες το χρέος παραμένει επικίνδυνα υψηλό, ενώ οι τράπεζες είναι αρκετά εύθραυστες.
Οι επιλογές της ΕΕ για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη δεν δείχνουν να πείθουν τους ψηφοφόρους, καθώς, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν περισσότερες εξουσίες προς την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μάχη για το ευρώ έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στον οικονομικό τομέα και οι ψηφοφόροι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερο έλεγχο στα θεσμικά όργανα της Ένωσης.
Αλλωστε ο διάδοχος του Ευρωσυντάγματος, η Συνθήκη της Λισαβόνας απορρίφθηκε στα τρία από τα έξι δημοψηφίσματα που έγιναν.
Οι πολίτες της Ευρώπης θέτουν από μόνοι τους ζητήματα δημοκρατίας, καθώς, δεν δέχονται να διώξουν κάποια αναποτελεσματική κυβέρνηση μόνο και μόνο για να ακούσουν από την ΕΕ ότι και η επόμενη κυβέρνησή τους θα πρέπει να ακολουθήσει τους ίδιους δημοσιονομικούς κανόνες και οικονομική πολιτική.
Δώστε πίσω την εξουσία
Αυτή η απέχθεια των ψηφοφόρων δείχνει πως το να πάρει περισσότερες εξουσίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο δρόμο της επιστροφής στην τραυματισμένη δημοκρατία.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε αυτά τα 35 χρόνια πορείας, έχει αποτύχει να πείσει τους ψηφοφόρους να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τον ρόλο του.
Ο δρόμος για να επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη δημοκρατικής της νομιμοποίηση, γράφει ο Economist, είναι μόνο εάν απορρίψει αυτή τη συγκέντρωση εξουσιών που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσω των εθνικών κοινοβουλίων.
Αυτό σημαίνει να επιστρέψουν οι εξουσίες στις κρατικές κυβερνήσεις παράλληλα με περισσότερη δημοσιονομική ελαστικότητα και εθνικό έλεγχο πάνω σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και εργασιακών δικαιωμάτων.
Επίσης, ο Economist υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει και το ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες χωρίς να κρύβονται πίσω από δικαιολογίες πως η ακολουθούμενη πολιτική τους έχει επιβληθεί από τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο.
Το περιοδικό, καταλήγοντας, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός πως αρκετοί θεώρησαν ότι η οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό μέσα από τα αποκαΐδια της λιτότητας. Η μόνη λύση για να γίνει η ΕΕ πιο δημοκρατική και να επιβιώσει είναι να δώσει πίσω την εξουσία στους λαούς.
http://www.iefimerida.gr/

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Κ' ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΌΡΑΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ”
……………………………………......................................................

ΕΓΕΙΡΕΤΕ
ΤΑΣ
ΨΥΧΑΣ ΗΜΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΝ
ΕΙΣ ΤΑΣ
ΣΙΩΝ
……………………………………......................................................

..ΝΙΚΗ ΗΜΩΝ…!!

……………………………………..........................


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΝΥΝ ΕΣΤΙΝ..

“Εγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τέκνων σου Ελλάς”

ΜΟΛΩΝΤΕΣ ΛΑΒΕΤΕ ΕΛΛΑΣ

“Η Ελλας θα δοξασθεί ολοκληρωτικά, πρωτού καταστραφεί ολοκληρωτικά”

ΈΛΛΑΣ ΔΟΞΑΖΟΥΣΙΝ ΕΣ ΑΕΙΝ…

« Διά Όσους Επιθυμούν: Παγκόσμιον Πυρηνικόν Ολοκαύτωμα της Ανθρωπότητος. »

** ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ :

« “ΜΟΛΩΝΤΕΣ, ΜΕΤ ΆΣΠΙΔΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΣ, ΑΥΣΤΗΡΩΣ ” »
........................................................................................................
** «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…»
........................................................................................
..έως την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ..

..έως τα ΈΣΧΑΤΑ..

..ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ..
…………………………………….......................................................

«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` Νυν Υπέρ Πάντων Αγών». Αισχύλος, 525-456 π.Χ.

..ΝΙΚΗ ΗΜΩΝ..!
…………………………………….......................................................

« Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός τού ανθρώπου. Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον λογισμόν, αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη.»

............................................................................................

ΛΟΓΟΣ = Αίτιον , ΛΟΓΟΣ = Κλάσμα (μέρος) , ΛΟΓΟΣ = Λογικόν

Φώς = φωτόνιον , Φώς = κύμματισμός , Φώς = πλάσμα (νέφος ιονισμένων σωματιδίων)

..........................................................................................................................................

Ανακωχή & Ομόνοια..(ομο_νοόν_τες)..Έλληνες
Έλλην,ένας = Μονομάχος Έλληνες, δύο = Λόχος Έλληνες, τρεις = Στρατιά

...............................................................

Ω! ΤΕΚΝΑ ΦΙΛΤΑΤΑ
ΤΕΚΝΑ ΘΕΙΩΝ
ΤΕΚΝΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
ΤΕΚΝΑ ΗΡΩΩΝ ΤΕ ΘΝΗΤΩΝ
ΜΑΧΕΣΘΕ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ

ΟΔΥΣΣΕΥΣ_Ο_ΟΥΤΙΣhttp://olympia.gr/2014/05/22/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82/O_O_O

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις