ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Η Ισλανδία διαγράφει τα στεγαστικά δάνεια σε περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά. Εμείς κύριε;

Παρά την αντίδραση του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s, το Ισλανδικό Κοινοβούλιο (μιλάμε για πραγματικό Κοινοβούλιο) ψήφισε την περασμένη Παρασκευή νόμο, με τον οποίο διαγράφονται απαιτήσεις των τραπεζών από στεγαστικά δάνεια, για πάνω από τα μισά νοικοκυριά της χώρας.
Οι Ισλανδικές τράπεζες χορηγούσαν αφειδώς δάνεια, πριν την κρίση, με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό. Όμως η
κρίση αύξησε τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να απαλλάξει τα νοικοκυριά από αυτόν τον βραχνά και να μεταφέρει τα χρέη των πολιτών από στεγαστικά δάνεια μέχρι του ποσού των 26.000 ευρώ στο κράτος. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
Στην Ελλάδα αντίθετα, μόνο μέσα στο 2013, η μνημονιακή κυβέρνηση επέβαλε στον ελληνικό λαό να δανειστεί 41 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έδωσε στις τράπεζες για να τις διασώσει και επιπλέον εγγυήθηκε κρυφά, χωρίς να το πει στο λαό (μέσα στο 2013) άλλα 41 δισεκατομμύρια, τα οποία έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, δηλαδή συνολικά 82 δισεκατομμύρια. Όλα αυτά για την σωτηρία των τραπεζιτών, όχι όμως και για την σωτηρία των δανειοληπτών.
Γιατί λοιπόν να μην επωμισθεί ο λαός τη σωτηρία των συμπολιτών μας, όπως κάνουν οι Ισλανδοί, αλλά να επωμίζεται την σωτηρία των τραπεζιτών;
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις