ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι επενδυτές δεν είναι μ....

Κώστας Χαρδαβέλλας
Εμάς μας παραμυθιάζουνε περί εξόδου από τα μνημόνια, μελλοντική ανάπτυξη και άλλα τέτοια χαρωπά (ή προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν, γιατί τους έχουμε πάρει χαμπάρι).
Η βλακεία τους όμως είναι ότι τώρα πάνε να παραμυθιάσουν και τους «γάτουλες» της παγκόσμιας οικονομίας, τους λεγόμενους επενδυτές ή επενδυτικούς ομίλους. «Πού πα ρε καραμήτρο;».
«Πάρτε τώρα που γυρίζει και το 'χουμε ρίξει στη φτήνια» φωνάζουν στις διεθνείς αγορές οι δικοί μας φωστήρες, ξεχνώντας ότι απευθύνονται στα σούπερ κοράκια και πτωματοφάγα ζώα του πλανήτη μας. Δηλαδή,
σε αυτούς που έχουν τα λεφτά να επενδύσουν, να αγοράσουν και να στήσουν το «μαγαζί» τους στην Ελλάδα.
Ναι, αλλά οι επενδυτές αυτοί δεν είναι μ.... (και γι' αυτό έχουν δημιουργήσει οικονομικούς κολοσσούς).
Και μόλις έρχονται στην Ελλάδα και οι δικοί τους αντιπρόσωποι τους ενημερώνουν αμέσως ποια γραφειοκρατική διαδικασία πρέπει να περάσουν για να κάνουν τη δουλειά τους, πόση «εφορίλα» πρέπει να αντιμετωπίσουν και στο τέλος θα είναι εκτεθειμένοι στον όποιον δήμαρχο τύπου Κορτζίδη, ή σε κανένα τετραμελή όμιλο προστασίας του περιβάλλοντος στις Άνω Κουκουβάουνες, που μπορούν να προσφύγουν στο ΣτΕ και να φρενάρουν οποιαδήποτε συζήτηση για επένδυση, τότε οι άνθρωποι το βάζουν στα πόδια και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.
Ας είναι καλά η Τουρκία, η Βουλγαρία, ακόμα και τα Σκόπια, που τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.
Τα γράφω όλα αυτά γιατί τα ζω καθημερινά. Τους τελευταίους 6 μήνες πολεμάω να ρυθμίσω ένα φορολογικό μου θέμα (πληρώνοντας κανονικά τις φορολογικές μου υποχρεώσεις), έχω μαζέψει ένα μπαούλο χαρτιά, έχω χάσει εκατοντάδες εργατοώρες περιμένοντας σε ουρές και μου ζητάνε κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα.
Φυσικά δεν φταίνε για όλα αυτά οι εφοριακοί, που είναι θύματα και αυτοί του όποιου μαθητευόμενου μάγου των οικονομικών υπουργείων, που βάζει καθημερινά τορπίλη στο μόνο σωσίβιο σωτηρίας της Ελλάδας, που είναι οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις