ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Σε λίγο θα σκάσουν δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν και πάλι μάχη στήθος με στήθος;

Για κάθε καθεστώς, οι εκλογές είναι ένα ενοχλητικό happening, το οποίο προσπαθεί να το ελέγξει πλήρως και να ξεχαστεί αμέσως μετά. Μπορεί λοιπόν ο λαός να αποφάσισε την προηγούμενη Κυριακή, αλλά, τώρα (σύμφωνα με το καθεστώς) ήρθε η ώρα να πάει και πάλι να λουφάξει στον καναπέ του. Μέχρι τις επόμενες εκλογές, την εξουσία ανάλυσης των διαθέσεων του λαού, θα την αναλάβουν οι δημοσκόποι.
Υποτίθεται πως η σφυγμομέτρηση της Κοινής
Γνώμης, γίνεται για να πληροφορείται ο λαός τις διαθέσεις της. Αν αυτή η σφυγμομέτρηση γίνεται με σωστό τρόπο και με επιστημονικά κριτήρια, τότε πράγματι δίνει κατά μέσο όρο, μια εικόνα των διαθέσεων της Κοινής Γνώμης. Γενικά οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα αναγνωρισμένο διεθνώς εργαλείο διερεύνησης της Κοινής Γνώμης. 
Αυτή ακριβώς η δυνατότητα των δημοσκοπήσεων, τις έχει καταστήσει αξιοπρόσεκτες από το λαό, σε σημείο τέτοιο που τελικά οι ίδιες οι μετρήσεις να επηρεάζουν τις διαθέσεις του. Έτσι, διάφορα καθεστώτα, αντιλαμβανόμενα αυτή τη δύναμη υποβολής των δημοσκοπήσεων, μπαίνουν στον πειρασμό να χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις (με κατάλληλη μάλιστα προβολή τους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ) για χειραγώγηση της Κοινής Γνώμης και στην ουσία για έμμεση άσκηση εξουσίας.
Μπορεί λοιπόν ο λαός να αποφάσισε καταλυτικά την προηγούμενη Κυριακή, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι σε λίγο θα σκάσουν στα ΜΜΕ νέες δημοσκοπήσεις, που θα δείχνουν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μάχονται στήθος με στήθος. Λέτε να διαψευστούμε; Αυτό δεν θα θέλει άραγε ο λαός; Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει;
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις