ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Χέλμουτ Σμιτ: Θα γίνει Γ' Παγκόσμιος για την Ουκρανία

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποίησε ο 95χρονος πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, τονίζοντας ότι η αφορμή θα είναι η ουκρανική κρίση.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, οι απόψεις του οποίου πάντα αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη βαρύτητα, μίλησε στην εφημερίδα Bild και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες πως

φέρουν ευθύνη για την επιδείνωση της κρίσης την Ουκρανία.
«Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, γεννημένος λίγο μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και «μπαρουτοκαπνισμένος», καθότι πολέμησε με τον γερμανικό στρατό τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του 'Οι υπνοβάτες'», πρόσθεσε.
Ο Χέλμουτ Σμιτ καταφέρεται εναντίον των υπαλλήλων και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών αναφέροντας ότι «καταλαβαίνουν υπερβολικά λίγο την εξωτερική πολιτική, ενώ οι περισσότεροι από τους επιτρόπους μόλις που την κατανοούν».
«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει την Ουκρανία. Και μετά και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. Πρόκειται για μεγαλομανία. Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί» προσθέτει ο Χέλμουτ Σμιτ.
Παράλληλα, ο 95χρονος Σμιτ καλεί σε «πραξικόπημα» κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Αυτό θα επιτευχθεί μόνον αν το κοινοβούλιο εξεγερθεί» τονίζει με νόημα ο εμβληματικός πολιτικός.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις