ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο κόσμος της Υγείας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές

Μέσα από την ισχυροποίηση των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές περνάει η ανάσχεση της καταστροφικής πολιτικής για τη δημόσια υγεία που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά, σε συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
Αυτή η πεποίθηση βρίσκεται στα χείλη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας: τους υπαλλήλους, νοσηλευτές και γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, τους γιατρούς και διοικητικούς
του πρώην ΕΟΠΥΥ, τους εργαστηριακούς γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους σε όλη την αλυσίδα του φαρμάκου από τις φαρμακαποθήκες μέχρι την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Είναι οι άνθρωποι που με τις ανάλγητες αποφάσεις του νυν υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, είδαν τα ονόματά τους σε πίνακες διαθεσιμότητας ή αναγκάστηκαν να οδηγηθούν σε αίθουσες δικαστηρίων για να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Αυτοί που πασχίζουν καθημερινά να περιθάλψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπό συνθήκες ελλιπούς χρηματοδότησης και υποστελέχωσης τις χιλιάδες πολιτών που καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία απουσία ουσιαστικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αντί η ηγεσία του υπουργείου να τους ανταμείβει, τους «στολίζει» σε κάθε ευκαιρία με λογής-λογής κατηγορίες, τους αφήνει απλήρωτους για εφημερίες πολλών μηνών και ετοιμάζεται τώρα να τους «αξιολογήσει» για οδηγήσει και άλλους επιστήμονες στην πόρτα της εξόδου, αν δεν συμμορφώνονται με τις λογιστικού χαρακτήρα κατευθύνσεις του υπουργείου.
Είναι οι φαρμακοποιοί, ο κλάδος (περίπου 11.000 φαρμακεία σε όλη τη χώρα) των οποίων βρίσκεται προ του «αφανισμού» στη μορφή που οι Έλληνες πολίτες τόσα χρόνια γνωρίζουν, με το φαρμακείο της γειτονιάς και την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Απειλείται από τις αλυσίδες φαρμακείων που ετοιμάζονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης Σαμαρά, τη διάθεση φαρμάκων και από σούπερ-μάρκετ κόντρα σε κάθε σοβαρή άποψη διατυπωμένη από επιστήμονες της υγείας και όχι οικονομολόγους, από τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων στο 15%.
Είναι οι οικογένειες των 53.000 εργαζομένων (έμμεσα και άμεσα) στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που αγωνιούν για το αν θα έχουν δουλειά στο μέλλον, με τα μνημονιακά μέτρα που απειλούν την επιβίωση της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρη τον κ. Γεωργιάδη, «άξιο» συνεχιστή του Α. Λοβέρδου και του χαρακτηριζόμενου ως «ανθρωποκτόνου» νόμου της συνταγογράφησης δραστικής ουσίας.
Πάνω από όλα όμως είναι τα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν Γολγοθά κάθε φορά που προσπαθούν να βρουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Αυτοί που πληρώνουν «χαράτσι» για την επίσκεψη στο γιατρό, «χαράτσι» για τη συνταγή, «χαράτσι» για τη συμμετοχή στα φάρμακά τους αν δεν πειθαρχήσουν στις επιταγές των τροϊκανών και του κ. Γεωργιάδη και δεν επιλέξουν το φθηνότερο γενόσημο.
Η αντίσταση στις «μαύρες» πολιτικές των κυβερνήσεων του μνημονίου είναι ευκαιρία να εκφραστεί συντριπτικά στις κάλπες. Ας γίνουν αυτές οι εκλογές αφορμή για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει ο δρόμος προς την εξουσία για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, για μια διακυβέρνηση που θα αντικαταστήσει τα λογιστικά κριτήρια των τροϊκανών με κοινωνικά και ανθρωπιστικά, αυτά που έχει ανάγκη η υγεία και ο τόπος.
Για ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και στο φάρμακο, για τη μείωση, έως εξάλειψη, των ανισοτήτων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία προνομιακή θέση θα έχει και η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, διασφαλίζοντας και αυξάνοντας την απασχόληση, με απόλυτο σεβασμό στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, στην έρευνα και στην υψηλή ποιότητα του ελληνικού φαρμάκου, που αποτελεί κεκτημένο δεκαετιών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις