ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Laissez Άδωνις passer, laissez Γεωργιάδης faire

Το ακούσαμε και αυτό από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Είπε, με αφορμή την τεράστια αύξηση στις τιμές για αντισηπτικά και μάσκες, ότι "αυξήσεις 200 και 300% είναι δικαιολογημένες λόγω ζήτησης". Καλέ μου Άδωνι, γνωρίζεις καλά ότι σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, όπως οι σημερινές, παρατηρούνται ανά τους αιώνες ανατιμήσεις σε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, που δημιουργούνται τεχνηέντως ή και λόγω πραγματικής ελλείψεως των προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε οικονομικές θεωρίες αλλά το laissez passer, laissez faire δεν έχει εφαρμογή σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως άλλωστε δέχονται και οι υποστηρικτές της, όπου επιβάλλεται ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους. Αν δεχθούμε λοιπόν σήμερα ότι οι δυσθεώρητες (ή και δις-θεόρατες) αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης είναι δικαιολογημένες, όπως εσύ ισχυρίζεσαι, τότε δίνουμε «συγχωροχάρτι» στους αλήστου μνήμης μαυραγορίτες του πολέμου ενώ παράλληλα ανοίγουμε την όρεξη σε επίδοξους κερδοσκόπους που παράγουν ή εμπορεύονται τρόφιμα και υγειονομικό υλικό. Είναι κρίμα λοιπόν Άδωνι, με παρόμοιες δηλώσεις να θολώνεις την καλή εικόνα των προσπαθειών και του έργου που επιτελεί η πολιτεία εν μέσω των κρισίμων συνθηκών και περιστάσεων τις οποίες διερχόμεθα.
ΥΓ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ή τέλος πάντων κάποιος αρμόδιος δεν έχει παρακολουθήσει επαναλαμβανόμενη εκπομπή τηλεπωλήσεως στην οποία «προσφέρονται» δύο (2) μάσκες και άλλες δύο (2) «δώρο» έναντι 20 ευρώ;;!!! Εκτός αν και στην περίπτωση αυτή η «προσφορά» είναι δικαιολογημένη λόγω …ζήτησης….

Περσεφόνη

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις