ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Η διάλυση της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και από μια κυρία;

του Στρατή Μαζίδη
Ούτε καν στο διαδίκτυο δεν παίζουν οι ειδήσεις που δεν εξυπηρετούν τον επίπλαστο ευρωπαράδεισο. Η είδηση που είχαμε μεταφράσει πριν λίγες ημέρες όπου ακόμη και τα άλογα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στον πλέον αποτυχημένο με βάση τις μετρήσεις γάλλο πρόεδρο Ολάντ έγινε γνωστή μόνο σε όσους διαβάζουν freepen ή επισκέπτονται τον ξένο τύπο.
Μια Γαλλία στους δρόμους. Μια σειρά κλάδων διαμαρτύρεται για τους εξοντωτικούς φόρους του...σοσιαλιστή με ήτα Φρανσουά Ολάντ πάνω στον οποίο είχαμε εναποθέσει κάποιες ελπίδες
έναντι της καρικατούρας.

Η Γαλλία είναι μια χώρα με πολλά προβλήματα. Παρά το γεγονός πως ήταν ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες του ευρώ, φαίνεται πως δεν αντέχει ούτε αυτή μέσα στην ασφυξία της νεώτερης έκδοσης του μάρκου.

Επιπρόσθετα η αύξηση του μουσουλμανικού στοιχείου ανησυχεί ιδιαίτερα τη γαλλική κοινωνία καθώς όπως παρακολουθούμε και στα σχετικά ντοκιμαντέρ, η αναλογία γάλλων - μεταναστών μουσουλμάνων στα 50.000.000 πληθυσμού, μεταβάλλεται διαρκώς υπέρ των δεύτερων.

Και κάπου εδώ βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά να αναπτυχθεί όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν δηλαδή η ανεργία, η φτώχεια, η μείωση του βιοτικού επιπέδου και η αύξηση του ξένου και εντελώς διαφορετικού στοιχείου κυριαρχούν στην κοινωνία.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Ελλάδα με τη διαφορά ότι στη Γαλλία ηγείται της ακροδεξιάς μια κομψή κυρία η οποία πείθει ευκολότερα σε σχέση με αγριωπούς γίγαντες ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται πλέον στη φυλακή.

Η Μαρί Λεπέν που διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου έχει μιλήσει ξεκάθαρα κατά του ευρώ και οι δημοσκοπήσεις της δίνουν αέρα ακόμη και για νίκη στις ευρωεκλογές.

Η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών δίνει πάντα τη δυνατότητα της δοκιμής ως προς το πως θα διαχειριστεί κανείς το αποτέλεσμα που πέτυχε. Αν η κα Λεπέν επικρατήσει στην εκλογική αναμέτρηση ή φτάσει κοντά στην πρώτη θέση και με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες να διαγράφονται ακόμη ζοφερές στην υπό γερμανική κατοχή Ευρώπη, ποιος μπορεί να αποκλείσει την άνοδό της στο υψηλότερο σκαλί της πολιτικής ζωής της Γαλλίας;

Και τότε; Θα βγάλει κόκκινη κάρτα στην Ευρωζώνη όπως έχει πει;

http://www.freepen.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις