ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κεντροδεξιά σενάρια μιας υποτιθέμενης «Κεντροαριστεράς»

ΔΗΛΩΣΗ  Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η συζήτηση για την «Κεντροαριστερά», που προωθείται από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. και από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να παραβλέπει βασικά στοιχεία της πολιτικής πραγματικότητας.
Το πρώτο: ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ακολούθημα της ΝΔ, συγκυβερνά μαζί της και ολισθαίνει σε ολοένα και πιο συντηρητικές θέσεις. Το σημερινό μόρφωμα, αποτελεί ένα απλό υποστύλωμα της σύγχρονης Κεντροδεξιάς, έχοντας απαρνηθεί οτιδήποτε το προοδευτικό κατέγραψε στην πολύχρονη ιστορία του. Οι συνεργάτες, συνομιλητές και συναποφασίζοντες του Άδωνι, του Βορίδη, του
Σαμαρά για ποια κεντροαριστερά μιλούν;

Το δεύτερο: ότι μια κίνηση στην οποία συμμετέχουν πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, που σηματοδότησε τη συντηρητική μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να αποτελέσει πρόταση διεξόδου. Οι ίδιοι είναι προϊόντα του ιδίου συστήματος και είναι αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην κατασυκοφάντηση της κεντροαριστεράς.
Το τρίτο: ότι η  μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που νοιώθει «πολιτικά άστεγη», δεν αναζητά τους σκελετούς στις ντουλάπες του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, για να σωθεί. Αναζητά όραμα, ελπίδα και προοπτική, έχοντας σταθερά προσανατολισμένες τις αξίες του, σε αυτές με τις οποίες γαλουχήθηκε: Ελλάδα Εθνικά Ανεξάρτητη και περήφανη (και άρα μακριά από τις εξαρτήσεις των μνημονίων και την χειραγώγηση της τρόικα), Λαό κυρίαρχο  και Κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Αναζητά την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης, γιατί ξέρει ότι μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει και πάλι τη χώρα στα μονοπάτια της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.
Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια να καλυφθεί, με την προβιά μιας υποτιθέμενης προοδευτικότητας, το βαθιά συντηρητικό, μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ για να διασωθεί πολιτικά η σημερινή του ηγεσία, αλλά αυτού του τύπου τα παιχνίδια, προσβάλλουν ακόμη περισσότερο, τον ήδη βαριά προσβεβλημένο κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε η απόφαση τους να εξαφανίσουν εκλογικά το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καταδεικνύει πως δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά η σωτηρία τους και η μετατροπή τους σε ένα μικρό, πιστό και υπάκουο συνεταίρο της όποιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης.
Η μοίρα των μικρών, των ηττημένων και αυτών που προδίδουν τις αξίες τους, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν οι ίδιοι, δεν είναι άλλη από τη μοίρα του κομήτη που εξαφανίζεται μετά την πρόσκαιρη λάμψη του.
Η λύση θα έρθει από την κοινωνία και τις διεργασίες της και όχι από τα παιχνίδια ηγεσιών που παραπαίουν.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις