ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι φονιάδες των λαών στα σχολεία

Tου Στεφάνου Κασιμάτη
Αφού εκφράσω τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου προς τη σύνταξη του «Ριζοσπάστη» για την πολύτιμη (ακούσια) χορηγία τους προς τη στήλη, σας μεταφέρω το θέμα που δέσποζε χθες στην πρώτη σελίδα της ιδιόρρυθμης εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Εξω οι Νατοϊκοί φονιάδες από τα σχολεία», όπως αναπτύσσεται στις εσωτερικές σελίδες:
«Την ανοχή για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι
ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο και το τσάκισμα της περήφανης αντιιμπεριαλιστικής στάσης του χανιώτικου λαού φαίνεται ότι επιδιώκει το ΝΑΤΟ, προσφέροντας σε σχολεία του νομού χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας ως αντίτιμο για όποιον τις αποδεχτεί να δηλώσει τη δημόσια ευγνωμοσύνη του, μέσω των τοπικών ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, με έγγραφο που στέλνουν προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν χορηγίες αρκεί, όπως προαναφέραμε, να στείλουν δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΕΔΒ) και Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που αυτό το διάστημα εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής. Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, το έγγραφο που στάλθηκε στα σχολεία έγγραφε ως αποστολέα “Πεδίο Βολής Κρήτης” και στρατιώτες που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.

Ηδη αρκετά σχολεία και σύλλογοι εκπαιδευτικών απέρριψαν την προσφορά τους αρνούμενοι να δεχτούν οτιδήποτε από αυτούς που δολοφονούν λαούς, αμάχους και μικρά παιδιά. Από την άλλη όμως, υπάρχουν και διοικήσεις σχολείων που όχι μόνο δέχτηκαν τις χορηγίες, αλλά πρόθυμα δημόσια ευχαρίστησαν τους ΝΑΤΟικούς. Αξίζει να αναφέρουμε τη δήλωση του διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων, στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Γερμανούς εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών ανέφερε: “Σε είκοσι ημέρες περίπου το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων θα μεταφερθεί σε καινούργιες εγκαταστάσεις, στον χώρο του παλιού Γυμνασίου Μουρνιών και η σημερινή κίνηση από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Γερμανίας, που κάνουν την εκπαίδευσή τους στο Πεδίο Βολής, είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι με δική τους πρωτοβουλία μας χορήγησαν εξοπλισμό, ο οποίος θα μας είναι απαραίτητος στις νέες εγκαταστάσεις”. Ο αναφερόμενος εξοπλισμός είναι ένα μικρό ψυγείο, δύο εκτυπωτές και χαρτί εκτύπωσης. Επίσης, προσφέρθηκε και ρουχισμός όπως στην περίπτωση του 7ου Γυμνάσιου από τον επικεφαλής των Γερμανικών Μονάδων που συμμετέχουν σε δραστηριότητες στο ΠΕΔΒ».

Αναδημοσιεύω το κείμενο, όχι μόνον για την ψυχαγωγία των αναγνωστών της στήλης, αλλά και επειδή το γέλιο είναι πάντα ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το παράλογο...

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις