ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________
Σάββατο 26 Μαΐου 2012
Κριστίν Λαγκάρντ> Γιατί τα Ελληνόπουλα να ζουν πιο πλουσιοπάροχα από τα παιδιά της Αφρικής;
Με μια ασυνήθιστα «σκληρή» γλώσσα και σε μια συνέντευξη που χαρακτηρίζεται στο ίδιο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian ως «αντισυμβατική», η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει τη στάση της ίδιας και του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα και τονίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας.
Στην συνέντευξή της καλεί τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως ανησυχεί περισσότερο για τη
φτώχεια στην υποσαχάρια Αφρική παρά για τους Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.Είναι δε τόσο ευθεία η «επίθεσή» της ώστε να δηλώνει πως για τα ελληνόπουλα που πλήττονται από τις περικοπές, πρέπει «οι γονείς τους να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους».
Για να καταλήξει λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα «κερδίσει» καλύτερους, πιο «χαλαρούς» όρους στην δανειακή της στήριξη, δεν μπορεί να επιζητά καλύτερους όρους σε σχέση με μια φτωχή χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου.
«Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας»…
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις