ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Guardian: Οι δίατες και οι θεραπείες αποτοξίνωσης είναι απάτη

Είναι αδύνατο να είσαι σταρ του Χόλιγουντ σήμερα και να μην είσαι φαν μιας δίαιτας «detox» ή θεραπείας με χυμούς. Ολες και όλοι περπατούν ακόμη και στο δρόμο με ένα μπουκάλι λίτρου χυμό λαχανικών στο χέρι.
Η ιδέα βασίζεται στο να «καθαρίσεις» το σώμα σου από μέσα με τεχνικές που συνίστανται στο να μη τρως στερεά τροφή για ένα διάστημα και να την αντικαταστήσεις με χυμούς λαχανικών.
Ωστόσο, εξηγεί ο Guardian «η ιδέα ότι είναι δυνατόν να αδειάσει κάποιος το σύστημά του από τις ακαθαρσίες και να αφήσει τα όργανά του καθαρά σαν μικρού παιδιού είναι μια απάτη».

«Είναι ένας ψευδο-ιατρικός μύθος που δημιουργήθηκε για να σας πουλήσουν πράγματα» αναφέρει κατηγορηματικά η εφημερίδα η οποία ρώτησε κάποιον γιατρό καθηγητή του πανεπιστημίου του Exeter ο οποίος αναφέρει:
«Ας είμαστε σαφείς. Υπάρχουν δύο είδη

αποτοξίνωσης, το ένα είναι σοβαρό το άλλο όχι». Το σοβαρό είδος αποτοξίνωσης είναι τα κέντρα αποτοξίνωσης ή τα νοσοκομεία τα οποία βοηθούν τους ασθενείς που είναι τοξοκομανείς να θεραπευτούν.
«Το μη σοβαρό είδος έχει κλαπεί από τους επιχειρηματίες και τους τσαρλατάνους για να πουλάνε άχρηστα πράγματα τα οποία υποτίθεται αδειάζουν το σώμα μας από κάθε τοξίνη που υποτίθεται ότι στοκάρει».
Ο καθηγητής προσθέτει ότι το detox είναι πριν από όλα μπίζνες και δίνει έμφαση σε προϊόντα προς πώληση. Υπάρχουν ακόμη και χανσαπλάστ ποδιών τα οποία υποτίθεται ότι αφαιρούν τοξίνες το βράδυ που κοιμόμαστε. Το εν λόγω χανσαπλάστ το πρωί που ξυπνάμε έχει γίνει χρώματος καφέ και υποτίθεται ότι πήρε όλες τις τοξίνες. Πρόκειται για μια μεγάλη απάτη, όπως απέδειξε το 2012 και το περιοδικό  Sciences et Avenir. 

Το σώμα μας σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα έχει τα δικά του εργαλεία, όπως τα νεφρά, το συκώτι, τους πνεύμονες, για να διώχνει τις τοξίνες. «Δεν υφίσταται τρόπος να γίνεται με εξωτερικό τρόπο αυτή η αποτοξίνωση και ειδικά όχι με χυμούς» καταλήγει το άρθρο του Guardian.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις