ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Διαζύγιο πριν το γάμο : ALPHA- EUROBANK

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011.
Οι επικεφαλής των Τραπεζών Alpha Bank και Eurobank ανακοινώνουν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού την συγχώνευση.
Ακολουθούν μεγαλόστομες δηλώσεις του πολιτικού προσωπικού της χώρας που συνοδεύουν τα «ιμπεριαλιστικά» σχέδια επί χάρτου που κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός ομίλου που θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους της Ευρώπης.
Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών αναφέρουν ενδεικτικά ότι θα συγκαταλέγεται μεταξύ των
τριών μεγαλύτερων τραπεζών στη Βουλγαρία, στην Κύπρο, στη Ρουμανία και στη Σερβία, με συνολικές χορηγήσεις εκτός της Ελλάδας ύψους 21 δισ. ευρώ, ενώ το δίκτυο της νέας τράπεζας θα περιλαμβάνει από 1.300 καταστήματα, σε οκτώ χώρες. Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το νέο σχήμα θα έχει "ηγετικά μερίδια αγοράς σε όλους τους σημαντικούς τομείς τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα".
Όσον αφορά στα οικονομικά του μεγέθη, σημειώνεται ότι ο ενοποιημένος όμιλος θα έχει ενεργητικό (pro forma) 146 δισ. ευρώ, ενώ για το 2010 εμφάνισε κέρδη προ προβλέψεων (pro forma) 2,6 δισ. ευρώ.
Οι εκτιμώμενες ετήσιες προ φόρων συνέργειες υπολογίζονται σε περίπου 650 εκατ. ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθούν πλήρως εντός τριετίας, με εκτιμώμενη Καθαρά Παρούσα Αξία (NPV) περίπου 3,4 δισ. ευρώ. Από τις συνέργειες, τα 350 εκατ. ευρώ θα αφορούν σε συνέργειες λειτουργικού κόστους, τα 210 εκατ. στη μείωση του κόστους χρήματος και 90 εκατ. ευρώ σε συνέργειες εσόδων.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δύο "άκρως συμπληρωματικές" τράπεζες, με "σημαντικές συνέργειες και σαφή επιχειρηματική λογική" και τονίζεται ότι η συγχώνευσή τους θα διαδραματίσει "καθοριστικής σημασίας ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".
Εξάλλου, σχολιάζοντας την παρουσία του Κατάρ -μέσω της εταιρείας Paramount Services- στο μετοχικό κεφάλαιο της νέα τράπεζας, ο επικεφαλής της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. "Πιστεύουμε ότι θα φέρει και άλλα πράγματα", υπογράμμισε.
Όλα αυτά τότε.
Σήμερα και καθώς μετράμε ώρες για την ολοκλήρωση-κουτσά στραβά-του PSI εκείνος ο ξαφνικός έρωτας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε βαθιά έχθρα σαν κι αυτές που γεννιούνται στα τούρκικα σήριαλ.
Στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης των τραπεζιτών με τον Βενιζέλο, οι δύο ισχυροί άνδρες Κωστόπουλος-Νανόπουλος επαναβεβαίωσαν την απόσταση που τους χωρίζει και το μόνο που απομένει όπως, όλα δείχνουν, είναι η ανακοίνωση της οριστικής ακύρωσης της συμφωνίας.
http://kourdistoportocali.com/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις