ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

«Βέτο» από το Δ.Ν.Τ για ελάφρυνση χρέους

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση από την Λίμα του Περού, όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, και  η θέση του Ταμείου δεν έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και δημοσίευσε την τελευταία Έκθεση βιωσιμότητας.
Και πρόσθεσε χωρίς προσχήματα: «Εάν το ΔΝΤ δεν δει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τότε
δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα».
Υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συνδράμει την Ελλάδα μετά από το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει η Κυβέρνηση της χώρας. Επεσήμανε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εγκριθεί βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα είναι το πρόγραμμα προσαρμογής να στηρίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά στην υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Προσθέτοντας ότι θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης. Το δεύτερο σκέλος αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν το Χρέος της χώρας σε τροχιά βιωσιμότητας. Επαφές για τα ανοικτά θέματα αναμένεται να έχει με την κ. Λαγκάρντ ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, ο οποίος βρίσκεται στη Λίμα του Περού επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις