ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Kαταγγελία από τον Τομεάρχη Δημόσιας Τάξεως του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιάννη Δαραβίγκα

Του κ. Βασίλη Γραμμένου
Κραυγή απόγνωσης μετανάστριας από την Αιθιοπία, μέσα από τα κρατητήρια.
Μια παράξενη υπόθεση από την οποία προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά, αλλά και ευθύνες θα αναδείξουμε σήμερα μέσα από το vimaonline. Πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, μια οικονομική μετανάστρια από την Αιθιοπία, η R.Τ και ο Ταξίαρχος, Δενέκος Αλέξανδρος, Δ/ντής της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.
Ο έλεγχος και η σύλληψη
Πριν από περίπου 50 ημέρες, άνδρες της
αστυνομίας, στα πλαίσια ελέγχων που πραγματοποιούν σε χιλιάδες αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, σταμάτησαν και μια νεαρή κοπέλα από την Ερυθραία της Αιθιοπίας.
Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα που θα δικαιολογούσαν την παραμονή της στη χώρα μας, αλλά διαπίστωσαν ότι η πράσινη κάρτα της οικονομικής μετανάστριας είχε λήξει και έτσι την οδήγησαν στο κτήριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη.
Έκτοτε, η αλλοδαπή κρατείται αδικαιολόγητα, όπως θα διαβάσατε στη συνέχεια του ρεπορτάζ, στα κρατητήρια της Π. Ράλλη, περιμένοντας να αποφασίσει ο διευθυντής της υπηρεσίας για την τύχη της.

Η καταγγελία από τον Τομεάρχη Δημόσιας Τάξεως του ΛΑΟΣ στο vimaonline
Το περιστατικό αυτό, όπως και δεκάδες αλλά παρόμοια περιστατικά, μας το κατήγγειλε ο Τομεάρχης Δημόσιας Τάξεως του ΛΑΟΣ, κ. Γιάννης Δαραβίγκας, ο οποίος μεταξύ άλλων μας δήλωσε αποκλειστικά:

«Όταν πληροφορήθηκα το γεγονός, θέλησα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, να δω τί ακριβώς συμβαίνει, αλλά και για ποιο λόγο κρατείται τόσες πολλές μέρες αυτή η κοπέλα στα κρατητήρια.

Επισκέφτηκα τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και συνομίλησα με αξιωματικό του αστυνομικού μεγάρου για την περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας. Στην προσπάθεια μου να μάθω γιατί ταλαιπωρούν τόσες ημέρες αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον απελαύνουν από τη χώρα, ο αξιωματικός μου απάντησε ότι δεν είναι δική του απόφαση και με παρέπεμψε στον Διευθυντή της διεύθυνσης, Ταξίαρχο κ. Δενέκο Αλέξανδρο.

Ζήτησα να δω τον Ταξίαρχο και μου είπαν αρχικά πως είναι σε σύσκεψη. Περίμενα να περάσει κάμποση ώρα και στη συνέχεια ξαναζήτησα να τον δω. Μάταια όμως! Η μια σύσκεψη διαδέχονταν την άλλη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να φύγω χωρίς να πάρω καμία απάντηση. Την επόμενη προσπάθησα ξανά να έρθω σε επαφή με τον Διευθυντή, αλλά για άλλη μια φορά, αυτό δεν κατέστη δυνατό…

Η στάση του συγκεκριμένου αξιωματικού με ενόχλησε και αυτός ήταν και ο λόγος που προσέφυγα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αναφέροντας το περιστατικό, αλλά και την άρνηση του κατωτέρου του να με δει, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να δω τον Υπουργό, ο οποίος δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα, που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως επίσης θα ενημερώσω με την ιδιότητα του Τομεάρχη Δημόσιας Τάξεως του ΛΑΟΣ και την οργάνωση της διεθνούς αμνηστίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέστησή μου απέναντι στον συγκεκριμένο αξιωματικό που κρατάει, παράνομα πλέον, αυτήν την άτυχη γυναίκα στα κρατητήρια. Γνωρίζουμε όλοι ποιες είναι οι συνθήκες σε αυτά τα προσωρινά κελιά που στοιβάζονται καθημερινά εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες που είχαν την ατυχία να έρθουν στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης, θα πρέπει να σας πω, ότι όλη αυτή η ιστορία στοιχίζει στην τσέπη του έλληνα φορολογούμενου αρκετές χιλιάδες ευρώ, κάτι που όπως όλα δείχνουν δε φαίνεται να συγκινεί τον συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛΑΣ.»

Κραυγή απόγνωσης από την άτυχη γυναίκα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από το περιβάλλον της συλληφθείσας, η γυναίκα, φαίνεται να μην αντέχει άλλο όλη αυτήν την ταλαιπωρία και μάλιστα έχει σκεφτεί αρκετές φορές να κάνει κακό στον εαυτό της, για να γλιτώσει από αυτόν τον Γολγοθά που βιώνει καθημερινά εκεί μέσα.
http://www.vimaonline.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις