ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, χρησιμοποιεί ταχυδρομικά περιστέρια.....

Τα έγγραφα για την κατάληψη της Νομικής πήραν αριθμό Πρωτοκόλλου την επομένη των επεισοδίων, και εστάλησαν με το ταχυδρομείο.....
Καβγά πάνω από τις στάχτες και τα αποκαΐδια της Αθήνας έχουν στήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιχειρώντας να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο με αφορμή το χρόνο που μεσολάβησε μέχρι να ενημερωθούν οι αρχές για την κατάληψη της Νομικής.
Πέτρα του σκανδάλου, την οποία "πέταξε"
σήμερα, Τρίτη, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εναντίον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, αποτελούν οι δύο επιστολές που απέστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή και κοινοποίησε στον εισαγγελέα του Α.Π. και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την κατάληψη. Τα έγγραφα είχαν συνταχθεί στις 9 και 10 του μήνα, αλλά καταχωρήθηκαν στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου στις 13. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή του, ο Αρειος Πάγος «τα δύο έγγραφα φέρουν αριθμούς πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Αθηνών 111010181 και 111210182 αντίστοιχα και ημερομηνία 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας».

Ο πρύτανης αντιτείνει, ωστόσο, ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια, αφού τα επίμαχα έγγραφα, είχαν παραδοθεί χέρι με χέρι, μέσω αγγελιοφόρου, στο γραφείο του κ. Παπουτσή τις ημέρες που συντάχθηκαν. Και όχι μόνο. Το περασμένο Σάββατο, 11 του μήνα, ο κ. Πελεγρίνης έστειλε τις επιστολές του με φαξ και στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράϊκου, ενημερώνοντας εκείνην αρμοδίως για την κατάσταση, επειδή ο Αρειος Πάγος ήταν κλειστός.

Ετσι, όπως ο Αρειος Πάγος επικαλείται την ημερομηνία στο Πρωτόκολλο, ο κ. Πελεγρίνης επικαλείται την ημερομηνία και την ώρα στο αποδεικτικό αποστολής του φαξ, το οποίο έχει κρατήσει.

Το συμπέρασμα είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές γνώριζαν όπως και όλοι οι άλλοι. Αλλωστε η κατάληψη και ο στόχος της να μετατραπεί η Νομική σε κέντρο δράσης ενόψει των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων είχε ανακοινωθεί από τους ίδιους τους καταληψίες από την πρώτη μέρα - οπότε υπήρξαν και σχετικά ρεπορτάζ στον Τύπο για τις ανακοινώσεις των καταληψιών.

Η ιστορία των επιστολών, πάντως, έχει ως εξής: Ο κ. Πελεγρίνης, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεση του το «Βήμα» συνέταξε δύο επιστολές προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με κοινοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ν. Παπαγιαννόπουλο, με ημερομηνία 9 η μία και 10 Φεβρουαρίου η άλλη.

Οπως προκύπτει από το Κεντρικό Πρωτόκολλο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι δύο επιστολές δεν έφυγαν προς τους παραλήπτες τους παρά στις 13/02/2012, την επομένη δηλαδή, της ημέρας της μεγάλης καταστροφής. Ωστόσο αυτό που δεν προκύπτει από τα χαρτιά είναι ότι δεν μπορούσαν να κατατεθούν νωρίτερα αφού από την Παρασκευή το μεσημέρι ο Αρειος Πάγος ήταν κλειστός.
Οι επιστολές έφθασαν αυθημερόν στον Άρειο Πάγο - η ίδια ημερομηνία εμφανίζεται και στο δικό του Γενικό Πρωτόκολλο - αλλά ήταν πλέον αργά. Ωστόσο, όπως λέει, ο κ. Πελεγρίνης, επικαλούμενος και το σχετικό φαξ, η τυπική αποστολή που ακολούθησε, δεν ακυρώνει το γεγονός ότι τα έγγραφα είχαν παραδοθεί μέσω αγγελιοφόρου στο γραφείο του κ. Παπουτσή και με φαξ στο γραφείο της κυρίας Ράικου εγκαίρως.
πλροφορίες: ΤΟ ΒΗΜΑ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις