ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Των εισαγγελέων το κάγκελο…

Όλα καλά, όλα ανθηρά.
Αφού ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής, προϊστάμενος των αιφνιδίως ηρωποιηθέντων οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, διαπίστωσε ότι «δεν προέκυψε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους» και ότι «η ενέργεια της αίτησης αντικατάστασης τους ήταν παρορμητική», έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Μα το χειρότερο είναι ότι ο αντιεισαγγελέας κ. Μακρής, «τσαλάκωσε» την αξιοπρέπεια και το
κύρος των δύο οικονομικών εισαγγελέων αναφέροντας χαρακτηριστικά στο πόρισμά του ότι :
«από τις έγγραφες διευκρινίσεις των δυο αντιεισαγγελέων, προκύπτει ότι μοναδικός λόγος για την αίτηση αντικατάστασής τους, ήταν η προώθηση σχεδίου νόμου με το οποίο η αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος ανατίθετο σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
Έτσι οι παρορμητικοί οικονομικοί εισαγγελείς επέστρεψαν στα γραφεία τους και θα συνεχίσουν την έρευνά τους. Τώρα τι θα γίνει; Θα συνεχίσουν «κάποιοι οικονομικοί παράγοντες» να τους παρενοχλούν, όπως οι δύο εισαγγελείς είχαν καταγγείλει; Και στην περίπτωση αυτή πως θα αντιδράσουν; Πάλι με τηλεοπτικές ανακοινώσεις εντυπωσιασμού;
Δυστυχώς δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ άλλο με το θέμα. Άλλωστε, μόλις την περασμένη Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011, σε δημοσίευσή μου με τίτλο : Της δικαιοσύνης το κάγκελο… (ΕΔΩ), είχα προδιαγράψει την πορεία της υποθέσεως. Έγραφα: «Είμαι περίεργος αν η προκαταρτική εξέταση που διετάχθη για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, θα έχει την τύχη των καταγγελιών που κρατάει καλά φυλαγμένες στο συρτάρι του γραφείου του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να μην «δημιουργηθεί θόρυβος» που θα πλήξει το κύρος της δικαιοσύνης.» Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα.
Αναφερόμενος δε στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, έγραφα, παραφράζοντας τον Camus, ότι δηλαδή ανάμεσα στη δικαιοσύνη και στην καρέκλα σας, προτιμάτε την καρέκλα σας.  
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα και σ΄ αυτό.
Και η ζωή συνεχίζεται….
Καλή χρονιά, αν και…
Δ.Μ.

1 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις