ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η επικαιρότητα και ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ

Κύριε Διαχειριστά, πρόσφατη ανάρτησή σας («Ε, όχι να τα λέμε αυτά και μεταξύ μας, Ηλία μου!»),  παραπέμπει, λίαν επιτυχώς, στον Ζαν Ζακ Ρουσσώ, και ανακαλεί στην μνήμη πλείστες όσες επισημάνσεις, προβλέψεις και προειδοποιήσεις του μεγάλου στοχαστού. Ας επιτραπεί στην ταπεινότητά μας να σταχυολογήσουμε δυο, τραγικά επίκαιρες, ρήσεις του Πολίτη της Γενεύης, χάριν των εκλεκτών επισκεπτών της φιλτάτης "Φιλοτιμίας":

*** "Αφού δεν έχουμε πλέον να πούμε τίποτα στον λαό, εκτός από το "δώστε χρήματα", το λέμε με πίνακες στις γωνιές των δρόμων ἤ με στρατιώτες που μπαίνουν στα σπίτια".

*** "Δεν ξέρω πώς συμβαίνει αυτό, αλλά γνωρίζω καλά ότι πράξεις, για τις οποίες κρατιούνται τα περισσότερα κατάστιχα και λογιστικά βιβλία, είναι εκείνες όπου γίνονται οι περισσότερες απάτες".

{Τίμων Φιλωνίδης}

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις