ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στην τραγωδία της χώρας μας, ο "από Μηχανής Θεός" είμαστε εμείς

Παναγιώτης Μάντζαρης
Για να το καταλάβω:
1. Τα κόμματα έχουν σαπίσει και απαρτίζονται από φαύλους
2. Επειδή τα φαύλα κόμματα δημιούργησαν την καταστροφή, δεν μπορούν να την αποσοβήσουν
3. Άρα χρειάζεται να πάρουν την εξουσία Άξιοι Έλληνες μη εμπλεκόμενοι στους φαύλους μηχανισμούς, αλλά εννοείται ότι αυτούς δεν είναι σε θέση να τους διαλέξουν οι φαύλοι (με τα κριτήρια που πραγματικά εξυπηρετούν την κοινωνία).
4. Ας βρεθούν 10 βουλευτές της Κυβέρνησης να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν,....
5. Και; "Γαία Πυρί Μιχθήτω";
Τέτοιες σκέψεις ακούμε στα καφενεία καθημερινά, από αμόρφωτους ανθρώπους που εκφράζουν την
αγανάκτησή τους, αναγνωρίζοντας οι ίδιοι την ανεπάρκεια του συλλογισμού τους (δεν είναι και καθηγητές Πανεπιστημίου!).

ΖΗΤΕΙΤΑΙ: "ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΑ (ΒΛΕΠΕ "ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ"), ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΟΙ "ΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΓΛΩΤTΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ!)

ΑΜΟΙΒΗ: ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ (ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Χ.Γ.

Η "Πνευματική Ηγεσία" νομίζω πως θα πρέπει να διατυπώνει Προτάσεις και Tρόπους επίτευξης στόχων, ώστε η "Ηγεσία" να ελέγχεται και να υποβοηθείται στο έργο της.
Φαίνεται πως μαζί με τα κόμματα έχει καταλήξει ανεπαρκής και η θεωρούμενη "Πνευματική Ηγεσία" του τόπου.
Αν βλέπεις αδιέξοδο, βρες άλλο δρόμο.
Ο "από Μηχανής Θεός" είμαστε εμείς. Νομίζω το είπαν οι πρόγονοί μας πριν από πολλά χρόνια.
Η Ελλάδα είναι ευλογημένο και πλούσιο μέρος, εύκολα μπορεί να ζήσει κάποιος εδώ. Δεν χρειαζόμαστε "Σωτήρες" που ζητούν την υποτέλειά μας.
"ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ".
Παναγιώτης Μάντζαρης
Ηλ.-Μηχ.-Ναυπηγός ΕΜΠ, MSc. Management MIT

2 Σχόλια:

Ελληνόφρων είπε...

Σφιχτή, περιεκτική ανάλυση της κατάστασής μας ως λαού, ως κοινωνίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι το ότι έχει προοπτική αισιοδοξίας, προτείνει λύση δύσκολη, σοφή, ίσως μοναδική.

Ραγιάς είπε...

http://ragias-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html

Προφανώς αναφέρεστε στο δημοσίευμα "Τα ανθρωπάκια" του
Blog "ΡΑΓΙΑΣ" και ειδικότερα στο άρθρο της Κυριακής του κ. Χρήστου Γιανναρά.
Συμφωνώ 100 % με το πνεύμα του σχολίου, αλλά το θεωρώ άδικο, γιατί και ως "βρισίδι" να δει κανείς τα 2 άρθρα του κ. Γιανναρά και του κ. Παπαχελά στην "Καθημερινή", αυτά αξίζουν επαίνου! Διότι δύο πρόσωπα κύρους τόλμησαν να τους τα πουν ενώ όλοι τους προσκυνάνε!
Αν αυτά τα έλεγαν 1.002 αρθρογράφοι αντί για 2 μόνο, θα είχαμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (που θα ήταν προς το καλύτερο, διότι χειρότερο από τώρα δεν υπάρχει)!
Εξάλλου, προτείνουν και λύση: ο μεν κ. Γιανναράς το να αποσύρουν οι 10 την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση (γιατί αυτό συνταγματικά θα προκαλέσει σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο που υποθέτει ότι μοιραία θα καταλήξει στην επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής), ο δε κ. Παπαχελάς το να αναζητηθούν θεσμοί που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία (πρόταση που εξειδικεύεται με τα 3 επόμενα δημοσιεύματα περί προεδρικής δημοκρατίας).
Πάντως, γενικά είναι σωστό να μην αρκούμαστε σε αφορισμούς της βροχής (γκρίνια), αλλά να βγάζουμε κι ομπρέλα (πρόταση λύσης). Ειδικά οι επιστήμονες!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις