ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη ένταση στις σχέσεις Ισραήλ Τουρκίας (UPDATE)

Τα ευρήματα που περιέχονται σε εμπιστευτική έκθεση του ΟΗΕ, (αναφορά Palmer),   για την ενεργό ανάμειξη του Ισραήλ σε επίθεση εναντίον στολίσκου που χρηματοδότησε η Τουρκία, με ανθρωπιστική βοήθεια και με προορισμό την Γάζα, το 2010, διέρρευσαν στην εφημερίδα New York Times. Αποτέλεσμα είναι, οι ήδη οξυμένες σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας να φθάσουν σε τέτοιο σημείο, ώστε ο υπουργός εξωτερικών της γείτονος, Ahmet Davutoglu , να δηλώσει ότι αν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγγνώμη, η Τουρκία θα απελάσει τον πρέσβη του από την Άγκυρα.
Η Τουρκία εν όψει της αρνήσεως του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη, απειλεί ότι θα εφαρμόσει το «σχέδιο Β», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιο είναι το περιεχόμενο του σχεδίου αυτού.
Χθες, στο περιθώριο της διασκέψεως για το Λιβυκό, στο Παρίσι, συναντήθηκε η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Κλίντον με τον Τούρκο ομόλογό της, για το θέμα αυτό.
F.I.
Η εμπιστευτική έκθεση του ΟΗΕ,   ΕΔΩ
Αρθρο της HURRIYETΕΔΩ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις