ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ… ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΠΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕΣ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ


Διαρρέει το πεταλουδωτό περιβάλλον ότι  ο ιός της Μαργαρίτας, δήθεν είπε στον κ. Σαμαρά : "αν είμαι εγώ το πρόβλημα, τότε να φύγω.." Δηλαδή ο εκλεγμένος πρωθυπουργός υπέβαλλε την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Αν όντως είναι έτσι, τότε συμβαίνουν τα εξής : ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι τόσο αυτός όσο και η κυβέρνησή του απεδείχθησαν απολύτως ανίκανοι, να διοικήσουν την χώρα και να διαπραγματευθούν το μνημόνιο. Ο κ. Παπανδρέου απεδείχθη ότι φοβήθηκε την καταψήφιση της κυβερνήσεώς του στην βουλή, κατά την διαδικασία ψηφίσεως του μεσοπροθέσμου. Προσπαθεί τώρα να σώσει τα προσχήματα και να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά και την χώρα όχι με ελικόπτερο αλλά με ταξίδι στο εξωτερικό για κάποιο λόγο, πχ για λόγους υγείας.
Είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς έθεσε ως προαπαιτούμενο για ενδεχομένη στήριξη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, κυβερνήσεως κοινής αποδοχής, επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση του μεσοπροθέμου προγράμματος, διεξαγωγή εκλογών εντός του έτους,   και αλλαγή του νόμου για την μετανάστευση.
Με τις εξελίξεις αυτές, οι "πρόθυμοι" και οι λοιπές πασοκικές δυνάμεις, αναθάρρησαν, βγήκαν από τα λαγούμια τους και άρχισαν να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα, διακηρύσσοντας ότι ο ιός της Μαργαρίτας επέδειξε αίσθημα ευθύνης και πνεύμα δημοκρατικό, "θυσιάζοντας" την πρωθυπουργία για το καλό της πατρίδος. Οι άνθρωποι αυτοί και τα λεγόμενά τους μόνο θυμηδία προκαλούν. Αν όντως ο Παπανδρέου κατάλαβε ότι οδήγησε την χώρα στην καταστροφή και θέλει τώρα να γλυτώσει το κεφάλι του, είναι πράξη που του υπαγορεύει το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως, και όχι  ανύπαρκτα αισθήματα ευθύνης και  δημοκρατικές ευαισθησίες. Αν όντως ο Παπανδρέου είχε ίχνος ευαισθησίας, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό, μόλις αντελήφθη ότι είχε ρίξει την χώρα στο γκρεμό (αν είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται). 
Τώρα μένει να δούμε αν ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί, για να αρχίσει η διαδικασία απεμπλοκής της χώρας από την κρίση στην οποία την οδήγησε με δόλιο και ανέντιμο τρόπο. Μέχρι την στιγμή που έγραφα αυτές τις γραμμές ο ιός της Μαργαρίτας δεν είχε μάθει το διάγγελμά του. Εντούτοις έχω την αίσθηση ότι, η μοναδική περίπτωση για να παραιτηθεί ο Παπανδρέου, είναι εάν μετρήσει τα κουκιά για το μεσοπρόθεμο και δεί ότι δεν του βγαίνουν. Ο Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με σκοπό να εκπληρώσει το "συμβόλαιο" που είχε αναλάβει. Και θα το προσπαθήσει με πείσμα μέχρι την τελευταία στιγμή.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις