ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία για παραμονή στην Ε.Ε.

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει τώρα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Απειλεί μάλιστα ότι θα παραιτηθεί από το πόστο του αν επιχειρήσουν να του βάλουν εμπόδια διάφοροι εσωκομματικοί «αντάρτες»!
Αυτά δήλωσε χθες ο Κάμερον σε σύσκεψη που είχε με στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιndependent. Οπως αναφέρει το άρθρο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» το θέμα του
δημοψηφίσματος και βάση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με άλλο κόμμα.
Πέρυσι, ο Ντέιβιντ Κάμερον εξέπληξε Λονδίνο και Βρυξέλλες ανακοινώνοντας ότι σκοπεύει να θέσει στην κρίση του βρετανικού λαού το ερώτημα αν θέλει να παραμείνει η πατρίδα του μέλος της ΕΕ. Το δημοψήφισμα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει το 2017 και θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί στη Βρετανία ύστερα από 40 χρόνια.
Η ανακοίνωση του βρετανού πρωθυπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά και ανησυχίες εντός κι εκτός συνόρων. Διάφορα γκάλοπ στον βρετανικό τύπο έδειχναν ένα αυξανόμενο κύμα ευρωσκεπτικισμού, καθώς μεγάλο ποσοστό πολιτών (από 40% και πάνω) δήλωνε πως θα ψηφίσει «ναι» στην έξοδο από την ΕΕ σε περίπτωση σχετικού δημοψηφίσματος.
Αργότερα, το θέμα άρχισε να ατονεί, ώσπου επανέρχεται στην επιφάνεια λόγω ευρωεκλογών. «Δεν θα έχω λόγο να παραμείνω πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δεν θα δεσμευτεί ως προς τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας μας στην ΕΕ», δήλωσε χθες ο Κάμερον, συνδέοντας έτσι άμεσα την επανεκλογή του στις βουλευτικές εκλογές το 2015 με το μετέπειτα δημοψήφισμα.
Φαίνεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, προσπαθεί να αντλήσει ψήφους από τα δεξιά του. Πρόσφατα γκάλοπ δείχνουν πρώτο σε πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το Βρετανικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) το οποίο πρεσβεύει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα άλλα δυο μεγάλα κόμματα, το Εργατικό και το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που μετέχει στην κυβέρνηση Κάμερον, τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις