ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μαγειρεύοντας για τον Χίτλερ

Η Ελίζαμπεθ Καλχάμερ πριν από 71χρόνια απάντησε σε μια αγγελία που θα της άλλαζε τη ζωή. Η υπερήλικας, είναι 89 ετών σήμερα, αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη.
Όλα ξεκίνησαν το 1943, γράφει το Εθνος, όταν η Καλχάμερ απάντησε
σε αγγελία εφημερίδας για μια θέση υπηρέτριας, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ποιος θα ήταν ο μελλοντικός εργοδότης της. «Όταν έφτασα στο καταφύγιο, άρχισα να ζαλίζομαι», θυμάται. «Το σπίτι ήταν γεμάτο με επισκέπτες και ο Φίρερ περιφερόταν εκεί. Επιτρεπόταν μόνο να σκέφτομαι, αλλά να μη μιλάω, όταν εκείνος ήταν μπροστά μας. Τα σχόλια από το υπηρετικό προσωπικό γίνονταν πίσω από την πλάτη του». Από την αρχή είχε λάβει εντολές να μη μιλήσει ποτέ και σε κανέναν για όσα συνέβαιναν εκεί. Διαφορετικά η τιμωρία της θα ήταν παραδειγματική.
Σπάζοντας τη σιωπή της, 71 χρόνια μετά στην εφημερίδα Salzburg Chronik, η Καλχάμερ διηγείται στιγμές από την εμπειρία της ως υπηρέτρια των SS, ενώ αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή και τις συνήθειες του Φίρερ.

Λαμβάνοντας εντολές από τους ανώτερους της, η νεαρή τότε υπηρέτρια σέρβιρε στον αρχηγό των Ναζί μόνο χλιαρό νερό και μαγείρευε ακολουθώντας τους κανόνες της αυστηρά υγιεινής διατροφής του.
Και οι 22 υπηρέτριες του σπιτιού γνώριζαν ότι ο Χίτλερ είχε πρόβλημα με την σπλήνα του και γι' αυτό οι οδηγίες για τη μαγειρική τους ήταν πολύ συγκεκριμένες. Η διατροφή του ήταν επινόηση ενός προσωπικού του μάγειρα.

Ωστόσο, εκείνος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στη σοκολάτα και τα ζαχαρωτά. Το «κέικ του Φίρερ» ήταν ένα κέικ μήλου στρωμένο με καρύδια και σταφίδες και έπρεπε να το ψήνουν κάθε μέρα για τον Χίτλερ.
Εκείνος δεν το έτρωγε ποτέ παρουσία άλλων, παρά μόνο το βράδυ, «σαν άτακτο σχολιαρόπαιδο», όπως λέει χαρακτηριστικά η οικονόμος του, θυμούμενη πως συχνά σηκωνόταν από το κρεβάτι του τη νύχτα και έκανε «επιθέσεις» σε γλυκά, των οποίων ήταν φανατικός.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις