ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αυτά πρέπει να δείξει ο κ. Σαμαράς στη Μέρκελ και τον Γιούνκερ

Σωτήρης Ξενάκης
Οταν με το καλό στα τέλη του μήνα ο Αντώνης Σαμαράς επισκεφθεί την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, τον Φρανσουά Ολαντ στο Παρίσι και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, καλό θα είναι να μην κουβαλάει μόνο τον φάκελο με τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που μας ζητούν οι δανειστές μας.
Ισως θα ήταν σκόπιμο, να έχει μαζί του μια μετάφραση του εξαμηνιαίου απολογισμού του ιατρείου της «Αποστολής». Πρόκειται για τα
συμπεράσματα από τους πρώτους μήνες υλοποίησης μιας πρωτοβουλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της ΜΚΟ «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι γιατροί της «Αποστολής» εξέτασαν μόνο στην Αττική περίπου 3.500 ανασφάλιστους πολίτες που κατέφυγαν εκεί για δωρεάν εξετάσεις αφού δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους.
Τι προέκυψε από τις εξετάσεις αυτές; Οτι περισσότεροι από 100 ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς με αντιμετωπίσιμους χειρουργικά όγκους (στον πνεύμονα, στον μαστό και τον προστάτη) περιμένουν τον αργό θάνατο τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν την επέμβασή τους στα δημόσια νοσοκομεία!
Εντόπισαν ακόμα βρέφη λίγων μηνών που έρχονται στη ζωή με αναπηρίες, ενώ έχει απειληθεί και η ζωή των μανάδων τους, που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διότι δεν είχαν τα 800 ως 1.000 ευρώ που απαιτούνται για να γεννήσουν αξιοπρεπώς!
Κι αυτά είναι ίσως ένα μικρό μέρος της απελπιστικής κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες πολίτες.
Εκατοντάδες παιδιά απειλούνται σοβαρά από ξεχασμένες ασθένειες (ιλαρά, πολιομυελίτιδα, κοκίτη κ.λπ.), επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν διαθέτουν ούτε τα χρήματα να αγοράσουν τα εμβόλιά τους!
Προσωπικά, μιλούσα σήμερα στο ραδιόφωνο με μια από τις εθελόντριες παιδίατρους του προγράμματος και μου αποκάλυψε ότι η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, ειδικά με τον περιορισμό στους εμβολιασμούς, αφού ένα μόνο παιδί που θα νοσήσει μπορεί να μεταφέρει την σοβαρή ασθένεια του σε πολύ περισσότερα.
Ο κ. Σαμαράς καλό θα είναι να παραδώσει στην κυρία Μέρκελ και στους υπόλοιπους συνομιλητές του ένα φάκελο με αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία. Και να τους ρωτήσει αν σκοπεύουν να επιτρέψουν να διογκωθεί ακόμα περισσότερο η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Αν θα αφήνουν ανθρώπους να πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα χειρουργικά έξοδα κι αν θα αδιαφορήσουν που σε μια χώρα της Ευρωζώνης (πανάθεμα μας) επιστρέφουν ασθένειες που με τους εμβολιασμούς τις είχαμε ξεχάσει εδώ και δεκαετίες.
Ασφαλώς εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ότι οφείλουμε για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δημοσιονομικές και άλλες αδυναμίες μας. Να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή, να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά και να έχουν αποτελέσματα πρέπει να υπάρχει χώρα και στην χώρα αυτή να υπάρχουν κάτοικοι που να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Δυστυχώς , όπως δείχνουν και τα συγκλονιστικά στοιχεία της «Αποστολής», αυτό το τελευταίο, όλο και περιορίζεται για τους περισσότερους Έλληνες.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις