ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο κορωνοϊός παίζει ελευθέρα στο Πεδίον του Άρεως

Μας ήρθαν από το μακρινό Αφγανιστάν, η μητέρα και τα δύο παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Η φιλεύσπλαχνη ΜΚΟ, nostos, τους πληρώνει το ενοίκιο και τα λοιπά έξοδα ενός διαμερίσματος στην οδό Μομφεράτου 71, στην περιοχή «Γκύζη». Πριν λίγες ημέρες διαγνώστηκε όλη η οικογένεια με covid-19 και τέθηκαν σε καραντίνα. Όμως εδώ αρχίζουν τα παρατράγουδα αφού το κορίτσι αγνοεί την καραντίνα και βγαίνει καθημερινά στο Πεδίον του Άρεως, όπου παίζει με συνομήλικα παιδιά. Τόσο εγώ όσο και η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας στην οποία «φιλοξενούνται» οι Αφγανοί, προσπαθώντας να συνεννοηθούμε με κάποιον αρμόδιο για να βρούμε κάποια λύση στο ζήτημα Δημόσιας Υγείας που έχει δημιουργηθεί, περιπλανιόμαστε ασκόπως στους σκοτεινούς και αποκρουστικούς διαδρόμους της ανευθυνοϋπευθυνότητας, της αδιαφορίας, αλλά και της πλήρους συγχύσεως που χαρακτηρίζουν, μεταξύ άλλων, τον λεγόμενο «κρατικό μηχανισμό». Επικοινώνησα με την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, μου απάντησε με SMS : «EXEI IXNHΛATHΘEI K TEΘEI ΣE KAPANTINA AΠO 27.9 MAZI ME TON AΔEPΦO THΣ K TH MHTEPA THΣ, EXEI ΣXEΣH ME THN OPΓANΩΣH nostos, TO KOPITΣAKI, H TAΞH ΣTO ΣXOΛEIO EXEI KΛEIΣEI EINAI AΠO TO AΦΓANIΣTAN». Στην συνέχεια, σχετικά με την καραντίνα που όμως δεν εφαρμόζεται από τους «φιλοξενούμενους» στην πατρίδα μας, η Αστυνομία, ο ΕΟΔΥ, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Περιφέρεια, με ένα απίστευτο και συνάμα θλιβερό παιχνίδι πινγκ πονγκ, πετούν το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων ο ένας στον άλλο για το α) ποιος ελέγχει την τήρηση της καραντίνας, β) ποιος πρέπει να απολυμάνει το διαμέρισμα και τους γύρω χώρους, γ) ποιος θα εντοπίσει και οδηγήσει την μικρή Αφγανή στην καραντίνα, δ) ποιος είναι ο ρόλος και η ευθύνη της ΜΚΟ nostos, ε) τι πρέπει να κάνουμε εν προκειμένω εμείς οι ιθαγενείς που «βομβαρδιζόμαστε» από νουθεσίες, απειλές, πρόστιμα και καλούμεθα να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις» για το καλό μας και για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση-πανάκεια : «δεν μπορούμε να επέμβουμε γιατί αυτά είναι θέματα προσωπικών δεδομένων», που λαμβάνω από τον «κρατικό μηχανισμό» σε κάθε αίτημα, ερώτηση, προτροπή, πρόταση για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής καταστάσεως, μόνο θυμηδία αλλά και φόβο για τα μελλούμενα προκαλεί, αφού, αν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν εφιλοξενούντο Αφγανοί-φορείς του κορωνοϊού αλλά Έλληνες χαρτοπαίκτες, η Αστυνομία, ο Στρατός, η Πυροσβεστική, το ιππικό αλλά και κάθε άλλη αρμόδια ή μη υπηρεσία θα είχαν κάνει ντου και θα είχαν επιβάλλει τον νόμο.

Υστερόγραφο: Άσχετο, αλλά απολύτως συναφές ερώτημα: υπάρχει άραγε κάποια ΜΚΟ που να παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε διαμερίσματα σε άστεγους Έλληνες;;;

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις