ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020

Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία του κορωνοϊού!!! (2)

Όχι που θα άφηναν την ευκαιρία του ποδοσφαίρου, του λαοφιλούς αυτού αθλήματος να πάει χαμένη. 
Παρατηρήστε στην φωτογραφία που ελήφθη πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τηρούν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του κορωνοϊού φορώντας τις «προστατευτικές» μάσκες, τηρώντας «σχολαστικά» τις μεταξύ τους αποστάσεις. 
Όμως λίγα λεπτά αργότερα,
οι ίδιοι ποδοσφαιριστές με τους αντιπάλους τους θα πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, θα τραβάνε τις φανέλες τους, θα συγκρούονται στην γή και στον αέρα, θα αγκαλιάζονται σε κάθε επιτυχία (θυμηθείτε το ανεπανάληπτο: «όχι ασπασμούς, χαιρετισμούς»), όλα αυτά και άλλα πολλά χωρίς την …τιμημένη μάσκα.
Σκέφτομαι λοιπόν πόσο ανόητος μπορεί
να είναι κάποιος ώστε να δεχτεί με μορφή οπτικοποιημένων εντολών το : «φοράμε μάσκα, μένουμε ασφαλείς».

Υστερόγραφο: πάλι καλά που δεν μας έδειξαν σκηνές από τα αποδυτήρια, τους ποδοσφαιριστές να …πλένουν και να σιδερώνουν τις μάσκες τους!!! Αντ΄αυτού όμως η φωτογραφία από τα επινίκεια, στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, γελοιοποίησε τα περί συγχρωτισμού και κοινωνικής αποστάσεως αφηγήματα, ενώ παράλληλα παρακολουθήσαμε να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη η υποκριτική προπαγάνδα «φοράμε μάσκα, μένουμε ασφαλείς».   

Γ.Δ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις