ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Στα τσακίδια ρεεεεε.....

Σύμφωνα με τον Αισχύλο, λίγο πριν αρχίσει η ναυμαχία στην Σαλαμίνα (480 π.Χ.) από όλα τα ελληνικά πλοία ακουγόταν ο παιάνας : "Ω Παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε Πατρίδ', ελευθερούτε δε Παίδας γυναικών, Θεών τε Πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών".
Σήμερα, στην κρίσιμη οικονομική μάχη της πατρίδας μας εναντίον των γερμανοβαρβάρων, δεν έχουμε Σαλαμινομάχους, δεν έχουμε Θεμιστοκλή, δεν έχουμε νικηφόρους παιάνες. Έχουμε όμως την πέμπτη φάλαγγα των Γερμανών να παιανίζει την υποταγή στους δανειστές από τα κανάλια της τηλεόρασης: "νυν υπέρ πάντων ευρώ".
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αυτός είναι λοιπόν ο έλληνας πολιτικός που εσείς ψηφίσατε για να μας
εκπροσωπεί στην Βουλή, ο οποίος παραφράζοντας τον παιάνα των Σαλαμινομάχων "Νυν υπέρ πάντων αγών", βεβήλωσε τα ιερά και όσια των ελλήνων εκστομίζοντας σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου την κατάπτυση φράση : "Νυν υπέρ πάντων ευρώ".
Αυτός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, αυτό είναι το Ποτάμι του, αυτοί είσαστε εσείς που τον ψηφίσατε, αυτή είναι η μοίρα που μας περιμένει....
Δημήτρης Μακρής
«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε Ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νύν υπέρ παντών ο αγών»...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/nin-iper-panton-o-agon-i-navmachia-tis-salaminas-ke-i-dioratikotita-tou-themistokli-pou-ipe-ston-evriviadi-ti-perifimi-frasi-pataxon-men-akouson-de/"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις